*Nettavisen* Nyheter.

Hvem har gjort dette?

HÆRVERK: Dette tåler ikke trærne, og de kommer nok til å dø, mener Roy Jensen som bor i Midtoddveien. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Hvem prøver å ta livet av edelgrantrærne på Kjelsås?

Klikk på bildet for å forstørre.

FLERE: Flere trær er “rundbarket” på denne måten, nedenfor Midtoddveien. FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

DØR: Jensen mener trærne mest sannsynligvis kommer til å dø, etter slik “rundbarking”. FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Familien Jensen og Oset vannrenseanlegg er nærmeste naboer til der ugjerningene har skjedd, i skogen nedefor Midtoddveien ved Oset vannrenseanlegg.

Foreløpig har Jensen oppdaget hele seks store og gamle edelgrantrær, som er rundbarket på samme måten. Trærne står litt fra hverandre, med andre type trær imellom, så tydelig at de er plukket ut med omhu.

– Kommer til å dø

– Dette tåler mest sannsynligvis ikke trærne, og de kommer til å dø. Dette mener jeg bestemt at ikke dyr kan ha gjort, og da kan man jo lure på hvem i all verden det er som gjør sånt? Og hvorfor bare edelgrantrær? Uansett er dette hærverk!, sier Jensen.

Han har varslet Bymiljøetaten, som nå har vært på befaring.

Befaring

– Dette er helt klart gjort av mennesker. Vi har vært og sett på skadene, og trærne det er utført på viser seg å være edelgran. Dette er et fremmed/innført treslag, og slik sett ikke ønskelig i kommunens skoger. Dette som faktum rettferdiggjør ikke selvtekt, men det kan tyde på at vedkommende som har gjort dette har et ønske om å fjerne uønskede arter, sier skogforvalter for Nordmarka, Knut Johanssen.

Såvidt avisen kunne se, så er ikke de skadede trærne til forringelse i forhold til hverken kveldssol eller utsikt for noen av beboerne i området rundt.

Vet du noe om saken, tips oss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.