*Nettavisen* Nyheter.

Hvem har stjålet tretoppen?

Halvveis: Det sørgelige synet som møtte borettslagsformannen lørdag morgen: Noen har stukket av med et halvt tre. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Jeg ble helt utrolig paff, sier formannen i Nygård Terrasse på Tåsen, om synet som møtte henne på lørdag.

Tåsen: Den ene furua var bare halvparten så stor som vanlig, forteller en vanntro borettslagsformann Signy Fredriksen. Da hun kom hjem fra tur på lørdag oppdaget hun at noen hadde kuttet toppen av den ene furua.

Ferske spor

På plenen foran borettslaget med 72 leiligheter er det anlagt en stor plen med tre furu- og tre grantrær.
Området ble tegnet og anlagt av en landskapsarkitekt for flere år siden, men aldri har vi opplevd noe som dette, sier Fredriksen, som var snar med å ta skaden i nærmere øyesyn.
Det var et fint og rent sagmerket, og jeg kjente fortsatt sevjen, så det må ha skjedd nylig. Kanskje fredag kveld eller natt til lørdag, sier hun.
Ingen av beboerne har tatt kontakt om observasjoner av eventuelle gjerningsmenn.
Men det er jo ikke så lett å høre noe dersom det er utført med håndsag midt på natten. Jeg bor selv rett ved treet, og oppdaget ingenting før jeg så skaden med egne øyne.

Vandaler?

Hun har ingen anelse om hvem som kan stå bak ugjerningen, og syns det virker merkelig om det skal være vandaler.
De som har kuttet toppen har tatt den med seg, så det kan virke som om de har tenkt til å bruke den til noe. Hvis de bare var der for å ødelegge er det jo også rart at de har latt de andre trærne stå, sier Fredriksen.
Hadde det vært i jula så kunne det ha vært noen som var sent ute med å skaffe seg et juletre. Men da har de virkelig vært sent ute.
Fredriksen forteller at borettslaget ikke har bestemt seg for om de skal politianmelde forholdet eller ikke.
Men vi skal ta det opp på neste styremøte. Man blir jo utrolig paff! Det er synd slikt skjer, for det har vært veldig fredelig her frem til nå, forteller formannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag