RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem kommer til å fly som Håkonsen?


Her flyr snowboardlegenden Terje Håkonsen i quarterpipen i Artic Challenge. Han har verdensrekorden. Kan noen slå den i Holmenkollen neste år?
Her flyr snowboardlegenden Terje Håkonsen i quarterpipen i Artic Challenge. Han har verdensrekorden. Kan noen slå den i Holmenkollen neste år? Foto: FOTO: SVEINUNG SVENDSEN
Hvem vil fly høyere enn Terje Håkonsen i Kollen neste år? Vi vet ikke, men målet er ny verdensrekord i quarterpipe.

HOLMENKOLLEN: Fredag 17. februar neste år er det klart for et spektakulært åpningsarrangement for finalehelgen i Snowboard-VM. Holmenkollen er stedet for en quarterpipekonkurranse. Snowboardsportens formel 1 hvor det ganske enkelt gjelder å hoppe høyest, rett opp lufta. Terje Håkonsen har fortsatt verdensrekorden på 9,8 meter fra Midtstuen i 2007. Den gamle snowboardkongen deltar selv i konkurransen. Og førstepremien er på 500.000 dollar, eller om lag 3 millioner norske kroner.

Vil ha verdensrekord

Arrangementssjef Hilde Rasch gleder seg til det spektakulære rennet.

– Det blir forhåpentlig veldig bra, og med et flott Kollen-anlegg som vert. Og vi håper selvfølgelig på en ny verdensrekord, sier Rasch.

Det er ikke satt opp noen VM-tittel i denne konkurransen. Men den blir ikke mindre attraktiv av den grunn. Terje Håkonsen nyter stor respekt i det internasjonale Snowboard-sirkuset. Og det er han som inviterer de beste utøverne til konkurransen.

– Vi gleder oss veldig til denne konkurransen, sier en fornøyd Rasch.

240 deltakere

Snowboard-VM arrangeres fra 10. til 19. februar neste år i den oppgraderte Wyllerløypa i Oslo Vinterpark. Det kommer 240 deltakere fra 30 land. Det skal konkurreres formater, Slopestyle og Halfpipe.

15 timer på TV

NRK skal sende om lag 15 timer fra mesterskapet. Det er ventet 100 utenlandske journalister som skal dekke mesterskapet.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere