RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem ljuger?


Byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn (A) og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) er allerede i strupen på hverandre.
Byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn (A) og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) er allerede i strupen på hverandre.
Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) er overrasket over at Aps byrådslederkandidat beskylder han for løgn.

OSLO: I et intervju med våre aviser sier Rieber-Mohn at Røsland lyver om sine politiske motstandere.

– Å bli anklaget for løgn er overraskende. Det er ikke et begrep som brukes ofte for å si det forsiktig. Jeg kan ikke huske å bli omtalt som løgner noen gang. Jeg registrerer at hun skrur opp konfliktnivået, noe jeg ikke har til hensikt å bidra til, sier Røsland.

Byrådslederen mener han har sine ord i behold.

Rive villaer

I et intervju med våre aviser sier Røsland i forbindelse med befolkningsvekst i Oslo:

– Aps byrådslederkandidat Libe Rieber Moen har sagt at Oslo vest må ta sin del og rive villaer for å bygge blokker. Jeg trodde diskusjonen var kommet litt videre og at det var politisk enighet om å ta vare på småhusområdene. Disse er spesielle om det er i Groruddalen eller om det er i Vestre Aker.

Starter med å lyve

Til dette har Rieber-Mohn kommentert i et senere intervju:

– Han slår an en tone i valgkampen ved å starte med å lyve om sine politiske motstandere. 

Hun fortsetter videre:

– Jeg har aldri sagt at vi vil rive villaer på vestkanten. Det vet Stian utmerket godt. Han prøver å lage et skremselsbilde uten rot i virkeligheten.

Et sårt punkt

– Rieber-Moen har i et intervju med P4 tatt til orde for å rive villaer i Oslo vest. Det samme har hun gjort i et intervju med Lokalavisen Groruddalen. Det hører med til historien at partisekretær i Oslo Arbeiderparti, Anders Røberg Larsen har twitret om det samme. Jeg har åpenbart truffet et sårt punkt. Hvis hun angrer på det hun har sagt, må hun heller ta ansvar for det selv, sier Røsland.

Rasjonelt å rive noen villaer

Han viser til intervju i P4, hvor Rieber–Mohn kommenterer Frps programkomites forslag om å rive blokker i Groruddalen.

– Hvis det er en variert befolkningssammensetning de ønsker er det jo mer rasjonelt å rive noen villaer på vestkanten og bygge blokker der – det vil jo gå ut over langt færre mennesker.

Til Lokalavisen Groruddalen sier Rieber-Mohn i et intervju om samme tema:

– Det er et uttrykk for at Frp ikke tar Groruddalen på alvor, og hadde de vært opptatt av å få et mer variert bosetningsmønster i Oslo, så ville det jo vært mer rasjonelt å rive noen villaer på vestkanten, for å bygge noen blokker der.

Anders Røberg Larsen sier på mikrobloggen Twitter følgende: 

«Registrerer at Frp vil gå til valg på å rive blokkene i Groruddalen. Det må da være riktigere å erstatte villaene i vest med blokker!»

Ikke vedtatt

Miljø- og samferdselsbyråd, Jøran Kallmyr, sier i en kommentar at det å rive blokker i Groruddalen ikke er en del av Frps program.

Rieber-Mohn tror ikke like mye på byråden.

– Frp vil for eksempel rive blokker i Groruddalen for å bygge småhus. Arbeiderpartiet vil ikke rive noen steder, sier hun i intervjuet med Ullern Avis/Akersposten.

– Liebe Rieber-Mohn vet veldig godt at forslaget om å rive blokker ikke ble vedtatt på Frps årsmøte, det betyr at partiet ikke gikk for dette. Om byrådslederkandidat Rieber-Mohn skal beskylde andre for løgner bør hun kanskje begynne å passe på hva hun selv sier om andre, sier Kallmyr.

 

HVA MENER DU OM SAKEN? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere