RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem pakker raskest i landet her?

I tennene lager Karius og Baktus bare hull. Men på posten, der sorterer de pakker.

Alnabru: Til vanlig jobber Lise Gulliksen fra Tonsenhagen og Jørgen Johansen fra Kalbakken på Postens utenlandsdrift. Men på fredag stilte de opp som Karius og Baktus i NM i pakkesortering.
Dette er mest for moro skyld for oss. Vi har jo kommet ganske langt allerede, smiler Jørgen Johansen, eller "Karius" for anledningen. Kollega Lise Gulliksen, alias "Baktus", nikker bekreftende.

Lokale kvalifiseringer

Dette er andre gang Posten arrangerer et slikt NM. Responsen har vært formidabel, og det er holdt kvalifiseringsrunder landet rundt. På Postens Godsenter på Alnabru deltok hele 34 lag i den lokale kvalifiseringen. De tre raskeste kom videre til finalen. Karius og Baktus var en av de tre.
Vi klarte 210 eller 220 pakker sist, og så hadde vi en feil, forteller Gulliksen. Etter første finaleheat i NM er paret imidlertid usikre på om de var gode nok for superfinalen.
Vi hadde en litt dårlig start, så jeg tror nok ikke vi kommer videre i dag. Men det gjør ingenting. Det var gøy uansett, sier Johansen.

Nordisk mester

Konkurransen går ut på å sortere så mange pakker som mulig på ti minutter. Under NM, som for øvrig også var på Alnabru, deltok 13 lag fra hele landet. Dessuten kom det et lag fra Danmark.
Det nordligste laget er vel fra Tromsø, men det er lag fra hele Norge med i dag. Spesielt artig er det å ha med Danmark. Sånn sett kan vi jo kåre en slags nordisk mester, forteller Roger Nilsen i NM-komiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere