RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem skal bygge Munkerud skole?


MUNKERUD SKOLE: Slik skal skolen se ut når den står ferdig i 2016. Oslo kommune søker nå etter entreprenører til å bygge nye Munkerud skole, en entreprise til en verdi av 200 millioner kroner. Illustrasjon: Undervisningsbygg
MUNKERUD SKOLE: Slik skal skolen se ut når den står ferdig i 2016. Oslo kommune søker nå etter entreprenører til å bygge nye Munkerud skole, en entreprise til en verdi av 200 millioner kroner. Illustrasjon: Undervisningsbygg
Oslo kommune søker nå entreprenører til å bygge nye Munkerud skole.

MUNKERUD: Gamle Munkerud skole skal rives, og det skal bygges en ny 1-7 skole for 840 elever på 9.170 kvadratmeter. Skoleprosjektet har en total kostnadsramme på rundt 436 millioner kroner og er planlagt ferdig i 2016.

LES OGSÅ: 300 nye Munkerud-barn skaper frykt for trafikkaos

Det skal nå gjennomføres en anbudskonkurranse som i første omgang innebærer en prekvalifisering av entreprenører.

Minimum fem av de prekvalifiserte entreprenørene vil inviteres til å delta i konkurransen om bygging av nye Munkerud skole som en totalentreprise til en verdi på rundt 200 millioner kroner. Prekvalifiseringen ble kunngjort på Doffin (Database for offentlige innkjøp) 29. april.

Rivearbeidene er planlagt som egen totalentreprise og vil kunngjøres over sommeren.

Starter neste år

– Det tas sikte på å kontrahere begge entrepriser før årsskiftet. Planlagt byggestart er høsten 2014, med ferdigstillelse til skolestart 2016. Dette er imidlertid avhengig av at det ikke kommer innsigelser til reguleringen, forteller prosjektleder i Undervisningsbygg, Nina Rønning.

Arkitekturen legger opp til et transparent bygg som passer inn i småhusbebyggelsen, og man ønsker å beholde den gamle skolens
karakter gjennom å bruke hvit tegl i kombinasjon med tre på fasadene.

– Skolen vil bli et moderne og flott anlegg som skal bestå av tre bygninger; kroppsøvingsbygget som er delvis nedgravd i terrenget, et mellombygg og et hovedbygg. Skolen skal bygges som passivhus med geovarmeanlegg. Dette krever spesiell oppfølging og kompetanse, og gjør prosjektet ekstra spennende, sier Rønning.

I byggeperioden skal elever og lærere være i erstatningslokaler på Nordstrand og Nordseter skoler.

LES OGSÅ: Ny Munkerud skole ferdig høsten 2016

Debatt rundt innkjørsel

Der Aktivitetsskolen ligger i dag planlegges det en barnehage for 90 barn. Kommunen foreslår innkjørsel fra Brattvollveien/P.A. Holms vei og en leveringssone med syv parkeringsplasser.

Nye Munkerud skole skal utvide kapasiteten med 200 elever. Det betyr at totalt 300 nye barn skal komme seg fram og tilbake til skolen hver dag. FAU ved Munkerud skole er bekymret for trafikksituasjonen og har kommet med et alternativt forslag til atkomst til barnehagen som innebærer parkering ved Munkerud-låven og gangvei til barnehagen via Munkerudtunet.

Saken skal behandles av byrådet tirsdag denne uken, 7. mai.

LES OGSÅ:

Nye skolegrenser i 2013

Foreldre frykter baseskole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere