RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem skal rydde?

Rot og misforståelser om hvem som har ansvaret, har ført til at søppelkassene på Vækerøveien busstopp ikke har vært tømt siden januar.

Vækerøveien: - Håpløst å skulle jobbe med folks holdninger, når systemet svikter i den andre enden, sier Peter Sundt i Hold Norge Rent.
Gjentatte ganger har Ullern Avis Akersposten tatt opp problemet med overfylte søppelkasser på busstoppene. Verst har det vært på busstoppet i Vækerøveien, der søppelkassene ikke har blitt tømt siden januar. Etter å ha blitt henvist fra Sporveiene til Statens Vegvesen, fra Statens Vegvesen til Samferdselsetaten og tilbake igjen, har vi nå fått oppklart mysteriet: Samferdselsetaten er ansvarlig for tømming av søppel på holdeplassen i Ullernscahusseen.
- Hvorfor har ikke søppelkassene blitt tømt?
- Vi er fullt klar over problemet og beklager det på det sterkeste. Jeg har sendt utallige meldinger til vår entreprenør og fikk svar i dag. Det viser seg at Vegvesenets entreprenører hadde skiftet lås på våre søppelkasser i Vækerøveien. Dermed fikk ikke våre entreprenører åpnet søppelkassene. Vi har blitt lovet at det skal ordnes opp i i dag, sier Catrine Schulze Carlsen i Samferdselsetaten.

- Fryktelig

- Dette er noe av det verste jeg har sett, sier Peter Sundt, kampanjeleder i Hold Norge Rent, når vi viser ham søppelkassen på Vækerøveien busstopp mandag ettermiddag.
- Det er vanskelig for oss å skulle jobbe med folks holdninger, når systemet ikke virker i den andre enden.
Sundt frykter at færre ønsker å reise kollektivt, som en konsekvens av alt søppelet på holdeplassene.
- Søppelet går først og fremst utover folks trivsel. Men jeg tenker også på smittefaren. Det er jo så stort fokus fugleinfluensa i disse dager, og søppel som blir liggende i månedsvis teller i hvertfall ikke positivt.

Mange drikkebegre

Sundt synes det er interessant å se hva slags søppel folk slenger fra seg. På Vækerøveien busstopp ligger syv-åtte kaffebegre på bakken.
- Staten innførte 13 prosent moms på begre, og hele 25 prosent moms på kopper. Staten oppfordrer oss med andre ord til å bruke engangsbegre. Dermed må de ta en del av skylden for alt søppelet som flyter rundt, mener han.
- Vis hvem som har ansvaret!
Det er mildt sagt vanskelig, både for privatpersoner og journalister, å vite hvem og hvor man skal ringe når søppelet flyter på bussholdeplassene.
- Det er synd at de skylder på hverandre. Da kommer bare alle tre negativt ut, mener Sundt.
Selv har han kommet opp med et forslag som han tror kan bidra til å holde det rent ved alle søppelkasser i offentlige rom, i tillegg til å klargjøre hvem som har ansvaret for tømmingen.
- Jeg foreslår at de som er ansvarlig for renhold og tømming av søppelkasser setter opp en klistrelapp på de søppelbøttene de er ansvarlige for. På den måten vet alle hvem som har ansvaret. I tillegg kan publikum hjelpe til ved å sende SMS eller ringe til den som har ansvaret, dersom søppelkassene er fulle.
Sundt har sendt forslaget til Sporveiene, Vegvesenet og Samferdselsetaten. Olaf Mathisen fra Statens Vegvesen mener Sundts forslag er en god idé.
- Ja, et slikt klistremerke hadde vært veldig smart. Det skal jeg bringe videre, lover Mathisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere