*Nettavisen* Nyheter.

Hvem stjeler bilskilt - og hvorfor?

lett å ta: Manglerud-politiet har i løpet av årets fire første måneder fått 135 meldinger om stjålne bilskilt. – De er lette å ta, sier stasjonssjef Gro Smedsrud. Foto: foto: arne vidar jenssen

I løpet av årets fire første måneder er det stjålet 135 bilskilt i Manglerud politikrets.

Mortensrud: Og flest er stjålet på Mortensrud. Siste melding kom mandag ettermiddag fra Mortensrud. Her var skilt stjålet fra en bil som sto parkert i Jordstjerneveien.

– Lofsrud er det stedet som vi har fått flest meldinger fra, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.

– Her ble det i de fire første månedene i år stjålet 24. Videre er det kommet 15 meldinger fra Mortensrud og 14 fra Holmlia-området.

Hvorfor?

Nå lurer politiet på hvorfor det blir stjålet så mange bilskilt.

– Hva brukes de til? Hvem er interessert i de stjålne skiltene og i hvilken sammenheng blir de brukt etter at de er fjernet fra en bil. Og hvem er det som tar dem?

Disse spørsmålene stiller overbetjent Dag Harald Drevsjø.

– Vi går jo ut fra at de blir brukt i en eller annen sammenheng, men hvilken? Og hvorfor er det så mange som blir tatt i områdene Lofsrud, Mortensrud og Holmlia.

Lette å ta

Tidligere måtte man slite litt for å fjerne et bilskilt. Skrutrekker eller en kraftig tang var nødvendig. De nye kan nå bare vippes av. Altså lette å ta ut av rammen.

– Vi har fått melding fra Statens vegvesen at de nå arbeider med en ny måte å feste dem på, sier stasjonssjefen.

Tips

Manglerud-politiet bruker en del ressurser for å finne svar på «skilt-mysteriet».

– Vi ser jo ikke bort fra at de stjålne skiltene brukes i en kriminell handling, så vi er derfor svært interessert i å få tips. Det er viktig at vi får rask melding om noen oppdager at skilt blir stjålet. I og med mange av tyveriene er fra samme sted, er det også stor mulighet at det er den eller de samme personene som står for mange av sakene. Og får vi tak i disse, kan det kanskje føre til at også andre saker blir oppklart, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.