RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem vant egentlig krigen i Liberia?


 
 
Fredag 13.februar reiste Ane Marie Anderson fra Sofienberg til Liberia i regi av ungdommens rettighetsorgan i Plan Norge (URO). Hver dag vil hun blogge her på Østkantavisa.

I skrivende stund sitter jeg i en Land Cruiser på vei fra Monrovia helt opp nord i Liberia, til Lofa county. Ut i felt. Det er her vi skal se på de ulike prosjektene Plan driver i Liberia, i tillegg til det området vi skal bygge vår skole i. Heldigvis er ikke det før i morgen i dag får vi et førsteklasses blikk på landet gjennom bilvinduet.

Vi kjører gjennom store markeder fulle av mennesker i kontrast til lange områder som bare var grønne. Liberia har noe sånt som 40 % av Afrikas regnskog, og det fikk vi også se! Det er også tydelig at det er store forskjeller på folk her. De fleste bor i små hytter vi ser langsmed veien, men plutselig kjører vi forbi er gigantisk hus oppe på en bakketopp.

Stopp roper jeg, og vår fantastiske sjåfør Augustus gjør nettopp det. Hvem bor der? Sier jeg. Det er virkelig det største, feteste huset jeg har sett siden jeg kom. Jeg blir fortalt at det er huset til en tidligere governement official, fra regjeringen til en viss Charles Taylor. Krigen hadde tydeligvis sine vinnere og tapere, og dette er en vinner. Han er en stor mann kommer det fra forsetet. Stor mann betyr tydeligvis makt og penger. Krigens tapere blir synlige når vi litt senere kjører forbi noen gamle strømstolper. Har Liberia hatt strømnett? Ja, men alt ble ødelagt under krigen. Og den som har råd til store hus, har også råd til egen generator.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere