RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MESSE: Fredag til søndag blir det kunstmesse, stipendutdeling og konsert i Kirkestuen på Nordberg. Nordberg Lions inviterer. Her er fjorårets stipendvinner Amanda Håøy Horn, som fikk utdelt prisen av ordfører Fabian Stang.
MESSE: Fredag til søndag blir det kunstmesse, stipendutdeling og konsert i Kirkestuen på Nordberg. Nordberg Lions inviterer. Her er fjorårets stipendvinner Amanda Håøy Horn, som fikk utdelt prisen av ordfører Fabian Stang. Foto: Arkivfoto

Hvem vinner Lions' kunststipend?

Blir det en musiker eller en bildekunstner som stikker av med 20.000 kroner? Fredag braker det løs i Kirkestuen på Nordberg med konserter, salgsutstilling og utdeling av kunststipendet.

NORDBERG: Nordberg Lions’ store kunstmesse åpner fredag 18. november klokken 16, og det er flere høydepunkter å få med seg før dørene stenger søndag klokken 17.

Kunststipend fredag

Allerede i morgen, fredag, åpner dørene altså, og klokken 18 markeres kunstmessen av vår lokale byråd, finansbyråd Kristin Vinje. Da blir det også utdeling av kunststipendet på 20.000 kroner til en ung, lokal kunstner eller musiker.

Juryen har avholdt sitt siste møte tidligere denne uken, og juryformann Bjørn Henriksen kan fortelle om stor interesse og mange innsendte forslag.

– Vi sitter nå med 10 verdige kandidater, sier Henriksen når vi snakker med ham før det siste møtet i juryen. Han sier at det er en vanskelig jobb for juryen å plukke ut vinneren.

– Kvaliteten på kandidatene er høy, sier han til Nordre Aker Budstikke, som også er representert i juryen.

I fjor var det ordfører Fabian Stang som sto for utdelingen. I år er det finansbyråd Kristin Vinje som får æren av å dele ut stipendet.

Konsert lørdag

I tillegg til salgsutstillingen med kunst fra 36 kunstnere, blir det konsert lørdag med Oslo-filharmonien, ved en strykekvartet som spiller musikk av blant andre Leclair, Mozart og Ravel. Det blir også en debutkonsert med Nordberg strykeorkester, som spiller Våren av Vivaldi.

Dette skjer lørdag klokken 14, og det koster 150 kroner å komme inn for voksne, gratis for barn.

Lions’ inntekter fra kunsthelgen går i sin helhet til Lions’ humanitære hjelpearbeid.

Åpningstider for kunstmessen:

Fredag 18. nov kl 16-19

Lørdag 19. nov kl 12-17

Søndag 20. nov kl 12-17

Sted: Kirkestuen, Nordberg kirke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere