RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto: Fredrik Eckhoff
Illustrasjonsfoto: Fredrik Eckhoff

Hver åttende krasj med sommerdekk

Hver åttende Oslo-bilist som krasjer om vinteren, kjører på sommerdekk, viser nye tall fra If Skadeforsikring.

OSLO: I Oslo og Akershus hadde 12,3 prosent av ulykkesbilene sist vinter sommerdekk. Det går frem av If Skadeforsikrings tall for perioden november-april, melder det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire.

Skremmende

Det indikerer at skremmende mange kutter ut vinterdekk. Folk er ikke lenger like flinke til å ta hensyn til føret, sier teknisk sjef Vidar Brustad i If Skadeforsikring.

Ulykkene på sommerdekk skjer gjennom hele vinteren, men mange skyldes at av bilførere legger om for sent om høsten eller for tidlig om våren, ifølge If.

Folk venter i det lengste med å sette på vinterdekk. Værvarslingen kan melde om snø i forveien, men mange venter likevel med å legge om helt til den morgenen snøen ligger der, sier Brustad.

Busser på sommerdekk

Hver sjette buss som havnet i Ifs skadestatistikk sist vinter, kjørte på sommerdekk. Andelen har holdt seg stabil over tid.

I Oslo-området var andelen litt lavere, 13,6 prosent.

Det er helt uansvarlig å kjøre med sommerdekk, eller for dårlige dekk, om vinteren. En buss er gjerne full av passasjerer, og en ulykke kan få katastrofale følger, sier Kristin Øyen i Trygg Trafikk.

Det koster en del å skifte dekk på en buss.

Det er nærliggende å tro at økonomiske hensyn gjør at enkelte gambler med sikkerheten til passasjerene. Heldigvis skjer det få bussulykker, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere