*Nettavisen* Nyheter.

Hver fjerde krone i Oslo-budsjettet går til skole

SATSING: – Det må et voldsomt krafttak til for å møte den voksende elevmassen, sier skolebyråd Torger Ødegaard (H). Foto: Arkivfoto

Byrådet legger opp til en enorm satsing på skolen de neste årene, både med hensyn til investering i nye skolebygg og undervisning.

OSLO: Frem mot 2015 budsjetterer byrådet med 10,5 milliarder kroner i nye skolebygg. Det utgjør 40 prosent av det totale investeringsbudsjettet.

Del på Facebook

– På skolesektoren ser vi et historisk investeringsbudsjett. Ser fremover skal det brukes nærmere 18 milliarder kroner de neste ti årene for å møte den den voksende elevmassen. Vi får veldig mange flere elever og det må et voldsomt krafttak til for å møte dette, sier skolebyråd Torger Ødegaard.

– Det innebærer at det må bygges ett klasserom i uken eller to nye skoler i året. Det er krevende, sier Ødegaard.

– På en rekke områder skal vi forbedre oss. Hver fjerde krone av budsjettet skal gå til skolesektoren. Neste år øremerker vi 10 millioner kroner til økt innsats på norsk og matematikk. Vi viderefører satsingen på rekruttering av de beste lærerne til skoler som sliter, blant annet gjennom å tilby høyere lønn, sier han.

– Vi har ambisiøse mål når det gjelder antallet elever som skal fullføre videregående skole. Regjeringen har satt som mål at 75 prosent av elevene skal fullføre videregående. Vårt mål er at 90 prosent av elevene skal fullføre, sier Ødegaard.

– Vi gjør mange grep for å oppnå målene våre. Vi satser stort på de grunnleggende fagene lesing, skriving og regning gjennom hele skoleløpet. Nytt av året er at vi vil følge overgangen fra grunnskole til ungdomsskole og overgangen fra ungdomsskole til videregående. Elevenes ferdigheter skal bli kartlagt før overgangen, for at eleven skal slippe å bli sendt videre med store kunnskapshull, sier Ødegaard.

– For dette byrådet er skole det viktigste vi kan gi barn og unge. Det er god skolepolitikk, det er god sosialpolitikk og det er god byutviklingspolitikk å sørge for at flest mulig får en god utdannelse. Da vil vi sam-tidig legge til rette for at de får arbeid og inntekt videre i livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag