RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver sin skål

Rosévin på Stureplan eller pilsner på Medborgarplatsen: Utelivet i Stockholm er en fortelling om to byer.

Dickens la sin "A Tale Of Two Cities" til 1700-tallets Paris og London. En oppdatert versjon kunne nøyd seg med utelivet i Stockholm. Bare spør designerkompisene Andreas Källbom og Jonas Blomdin.

Det er enten-eller, hevder Andreas og bevilger seg en pustepause fra halvliteren.

Gutta har parkert på Medborgarplatsen, hjertet av en gang arbeiderstrøket Södermalm. Her vil de være. Ikke ti ville hester, enn si et par platinablonde silikonbabes, kunne fått dem til Stureplan, partysentralen i City.

Vi kaller det Mordor, sier Andreas.

Det er der de onde henger.

Høyt oppe

Skjønt, studentvenninnene Anna-Lotta Bolle og Natalie Cyréus virker ikke særlig fryktinngytende, der de står, med høye glass og ditto hæler på Utecompagniet. Tvert imot ser de velstelte, veltilpassede og unge ut muligens vel unge.

Vi skal drikke rosévin, melder Natalie, som mener de har valgt seg en av byens hippeste adresser til geskjeften.

Her ferdes de kronesterke og kule, forteller hun. Her ferdes B- og BB-kjendisene, som i "Big Brother" og andre mer eller mindre virkelighetsnære realityserier.

Du må ha litt klasse for å komme hit. Du kan ikke komme i "mjukisbuxor", akkurat.

Anna-Lotta ler. Ifølge henne skyldes jentenes besøk først og fremst at sjappa ligger i nabolaget. Hun er ikke helt overbevist. Bedre blir det ikke av at en åleglatt kar gir seg til å kauke i mobiltelefonen godt innenfor hennes personlige albuerom.

Jeg tror ikke jeg kommer til å treffe mannen i mitt liv her, nei, sier hun og ler igjen.

Opera og stappe

I mørket er og blir katter flest grå. Det gjelder ikke minst på sjekkescenen, og kontrastene utjevnes når de små timer siger på. Da kan legendariske Café Opera være like fornuftig, eventuelt tvilsomt, som mer kredbelagte klubbalternativer såframt vaktene slipper deg inn.

Her går alle fra de yngste til de eldste. Jeg er 45. Hva er jeg da? undres restauratøren Pelle mens franske houserytmer dunker så lysekronene klirrer over VIP-bordene.

Like trangt blir det etter hvert på ferskere Marie Laveau i Hornsgatan. Bak popkonseptet "Bangers'n'Mash" står blant andre Andy Bell og Magnus Carlson, kjent fra henholdsvis Oasis og Weeping Willows. Det vil si, ikke alt følger oppskriften denne kvelden.

Andy kommer dessverre ikke i dag, lyder beskjeden til fotografen i døra.

Til gjengjeld pøser DJ Robert Plaszczyk på med Manchester-slagere i et tempo som ville gjort Mister Bell rett stolt.

Eksplosivt

I sentrum er F12, Fredsgatan 12, verdt å sjekke ut i sommer. Det er Sandra Engström, journalist i Nöjesguiden, Sveriges svar på Natt&Dag, klar på. På Söder anbefaler hun Snottys, BerlinSthlm og Pet Sounds, selv om sistnevnte utmerker seg med nedlatende servitører og stive priser.

Her drikkes det mest øl. Det er ikke så mye dans her, sier hun om bydelen som sådan.

Debaser Medis har ofte store fester, men er ikke spesielt pent. Det føles nesten som inngangen til et sykehus, sier Engström.

Uteserveringen Debaser Slussen, hvor drinkene er oppkalt etter Pixies-låter, er desto mer helsebringende. Johan Sjöblom, vokalist i bandet The Exploding Boy, er fan. Etter en håndfull hits er han endatil villig til å glemme frontene mellom "brats" og "kids" i Skandinavias hovedstad.

Egentlig er det svart/hvitt, men ikke nødvendigvis, sier han filosofisk.

Prøv O-baren på Sturehof, for eksempel. Der er det ganske bra rockescene. Vi har iallfall spilt der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere