RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hverdagen går videre etter barnehagebrann

Noen måneder etter at Bråtenalléen barnehage brant ned går livet tydelig videre for barna, tross nye omgivelser.

REKTORHAUGEN: – I morgen skal vi ha karneval, sier tre glade jenter kledd i kjoler. Planene er selvfølgelig å kle seg ut, og da er det klart hva man skal være.

– Jeg skal være Barbie, sier Aya. Videre kommer det fram at Snøhvit og Tingeling blir å foretrekke for Marthe Gustavsen Haugsvold og Sofie Steines- Eriksen.

Jentene på Edderkoppene synes det er bra i barnehagen, og det er det flere som gjør.

– Jeg synes det er gøy her, sier Håvard Littabø Thorsen, som tar legobyggingen seriøst i rommet ved siden av.

Kjempejobb

– Du må få med at de ansatte har gjort en kjempejobb, sier styrer i barnehagen, Karin Bilgrei som viser journalisten rundt i de «nye» gamle lokalene (tidligere Månejordet barnehage, journ. anm. ) på Tåsen.

Med to nye adresser , Rektorhaugen 2 og Pastor Fangens vei (I paviljong), skal de bli værende på Tåsen i halvannet år. De ansatte har jobbet sent og tidlig for å få på plass alt før barna inntok lokalene rett før vinterferien.

Nye leker, bord, og fornøyde barn og ansatte gjør den endrede hverdagen mer stabil og lettere.

Vanskelig

Men det er ingen tvil om at det har vært en svært vanskelig periode, særlig for foreldre som har fått mye lenger reisevei i mellomperioden før den mer permanente løsningen kom i havn.

– Jeg vet at det har blitt mye mer omfattende enn ønskelig, Da må vi bare prøve å gjøre det beste ut av det. Vi har en kriseplan som går ut på at alle nabobarnehagene stiller opp, sier bydelsdirektør Mona Taasen om den ekstraordinæresituasjonen rett etter at barnehagen på Grefsen brant på kvelden, 1. desember i fjor.

Hun forteller videre at det nå er eier Omsorgsbygg Oslo KF og forikringsselskapet som må bli enige om hva som skjer videre.

Det er ikke tatt stilling til om alt/deler av bygget eller ingenting skal rives enn[, men to avdelinger er totalskadd.

De midlertidige løsningene har preget foreldrene, forteller Fau-leder Jo Erik Brøyn.

– Det ble mye reise og trillevei (fra Grefsen til Tåsen, journ. anm.). Enkelte foreldre har gått ned i stilling, og noen vurderer å kjøpe seg bil, sier Brøyn som ikke legger skjul på at det har vært og fremdeles er vanskelig for mange foreldre. Han er likevel klar på at foreldrene ikke «skylder på de ansatte, som har gjort alt de kan i den vanskelige situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere