*Nettavisen* Nyheter.

Hverdagshelten

 

Den landsdekkende innsamlingsaksjonen i regi av Kirkens Nødhjelp engasjerte så vel konfirmanter som voksne i Skøyen Menighet tirsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

14-årlige Henrik Hoel var en av dem. Han trosset både sykdom og striregn for å samle inn penger. Den årlige aksjonen foregår på frivillig basis, og i år var lyset rettet mot mennesker som lever i skyggen av krig og terror.

Veldig klar for å hjelpe

- Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på aksjonen tidligere, men forrige lørdag var alle konfirmantene samlet i kirka og vi fikk se en film og noen bilder av folk som lever i terrorrammede områder, forklarer Henrik Hoel.

- Men etter lørdagen har jeg vært veldig klar for å hjelpe til. De fleste jeg har snakket med ble veldig positivt overrasket når de så hvor konkret Kirkens Nødhjelp jobber.

- Selv om det var trist å se hvordan de hadde det i blant annet Etiopia, mente de fleste at det var nyttig å se forskjellene for å kunne engasjere seg maksimalt, sier Hoel.

Måtte bo i en hule

Spesielt historien om åtte år gamle Tedros som måtte flykte til en hule i fjellet da borgerkrigen i Etiopia brøt ut, har satt tydelige spor hos konfirmantene.

- Det er ikke hver dag vi har muligheten til å være med på noe slikt. Folk på vår alder har et rykte på seg for å være late, så det er faktisk utrolig artig å motbevise det ryktet, sier Hoel med et smil om munnen.

- Jeg er ganske sikker på at jeg vil gjøre det igjen i fremtiden, i alle fall hvis jeg er heldig med været fortsetter han og ler.

Elendig vær

Henrik kan fortelle at han var en anelse nervøs før han skulle ut med bøssa. Nervøsiteten gikk derimot fort over, da han stort sett traff hyggelige, giverglade mennesker.

- Det verste var faktisk været! Jeg har knapt opplevd verre, regnet rant i strie strømmer og det tordnet, sier han og viser frem den klissvåte jakken.

- Nå gleder jeg meg til boller og saft, smiler Henrik Hoel, før han får sin vel fortjente belønning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.