RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I flere år har paviljongen i Hvervenbukta vært et dårlig tilbud for badegjester og turfolk. Nå er den helt stengt, og det vil den også være denne sommersesongen.
I flere år har paviljongen i Hvervenbukta vært et dårlig tilbud for badegjester og turfolk. Nå er den helt stengt, og det vil den også være denne sommersesongen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Hvervenbukta uten is og brus

Hvervenbukta er en av byens fineste badeplasser. Men til manges skuffelse er det i år ikke mulig å få kjøpt seg en is eller en brus.

HVERVENBUKTA: Den gang Ljansbruket var samlingssted for ”de fine”, var Paviljongen en mellomstasjon mellom bryggen og hovedhuset. Her kunne gjestene som kom med båt fra hovedstaden forfriskes før de gikk opp.

Etter den tid har det vært både kiosk og restaurantdrift både i den hvite paviljongen og i det røde huset opp for stranden – Helleberget. Ja, for noen år siden ble det til og med forsøkt å få i gang en finere, liten restaurant.

Forfall

Men så skrev kommunen en driftskontrakt med et firma som viste seg ikke å makte å få til en tilfredsstillende drift.  Helleberget fikk en ulovlig oppsatt platting som etter hvert ble revet, og driften av paviljongen var langt fra tilfredsstillende.

Problemet var bare at det var vanskelig å få slettet kontrakten.

Dermed har de to bygningene forfalt samtidig som badegjestene har vært skuffet over manglende kiosktilbud.

Les også: Nå kjører badebussen til Hvervenbukta

Ingen virksomhet

– Kulturetaten har kun nylig frigjort seg fra kontrakten i Ljansbrukveien 2-6 Helleberget og Paviljongen, sier spesialkonsulent Tobias Bronebakk i Kulturetaten til Nordstrands Blad.

– Men byggene krever en relativt omfattende rehabilitering som vi ikke har fått til på kort varsel.

Dermed blir det ikke noe salg fra disse stedene denne sesongen

– Vi var i dialog med en aktør med en såkalt ”matbil” for å ha noe aktivitet der i sommer, men dette lot seg dessverre ikke løse, sier Bronebakk.

Nødløsning på campingen

Eneste mulighet til å få kjøpt seg noe, er å gå opp til kiosken på campingplassen på andre siden av Ljansbrukveien.

Hva som blir neste års løsning har Nordstrands Blad ikke fått opplyst noe om i den varme ferietiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere