RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hviler seg i form

Onsdag tar Ekebergs håndball- damer i mot Gjerpen i cupen. På lagets siste trening før kampen dukket det opp to spillere samt trener Per Almerud.

Bekkelaget: Før den forrige kampen mot Vikersund kom det sju spillere på treninga, men fem av dem skulle ikke spille. Det ser ut som vi kjører den sammen taktikken nå, ler Per Almerud.

For det gikk jo veien mot Vikersund. Ekebergs rutinerte 4. divisjonsdamer lekte seg til 41-19 seier mot 2. divisjonslaget fra hoppbygda i Buskerud.

Ekeberg har trening en gang i uken, og det spørs om det ikke hadde vært greit å ha et par treninger i kroppen før Gjerpen kommer til Bækkelagshallen på onsdag med spillere som Raja Toumi (eks. Nordstrand), Lene Tønnesen (eks. Bækkelaget) og Iva Zamorska (eks. Nordstrand) i spissen.

Det kan fort bli en vond opplevelse.

Vi får oss nok en skikkelig leksjon mot Gjerpen. Målet vårt må være å holde følge med dem i en omgang. Klarer vi det er jeg fornøyd, sier Almerud.

Bakoversveis

Treneren rår over en spillertropp som har en haug med landskamper bak seg, og de aller fleste har spilt i eliteserien.

Jeg er vel den eneste som ikke har spilt i eliteserien, sier Anita Brandvold (35).

Sammen med Heidi Haugseth Torp (33) var hun den eneste som møtte opp på treningen onsdag kveld. Riktignok var det tre spillere fra veteranlaget på plass, men det var ikke nok til å ikke avlyse treningen.

Det hadde nok vært en fordel å trene litt før møtet med Gjerpen, sier Anita.

Hvordan tror du det går?

Jeg tror vi kommer til å få litt bakoversveis. Ja, vi gjør nok det, sier Anita.

Heidi er ikke så veldig optimistisk hun heller.

Jeg mistenker at det går med oss som det har gjort med de to lagene vi har møtt i NM hittil (Follo og Vikersund), sier Heidi.

Hva er målet?

Vi må prøve å ikke tape med mer enn femten mål, sier Heidi.

Og hvordan skal dere klare det?

Vi må spille på rutinen vår, og så må vi passe på å dra ned tempo så ofte vi kan. Vi må ikke bli med på Gjerpens tempo, sier Heidi.

Gjør vi det er det kjørt, legger Anita til.

Rutinert gjeng

Trener Almerud har gamle håndballkjendiser som Susann Goksør Bjerkrheim, Vibeke Syvertsen, Sofie Løken, Siri Westgaard (Humborstad), Monica Sandve, Helen Bautz (Brekke), Mari Gran og Tone Haugseth med på laget.

Likevel blir nok det litt i tynneste laget mot ambisiøse Gjerpen som satser knallhardt for å nå den ypperste norgeseliten. I forrige runde feide Gjerpen stakkars TGS Arendal av banen med utrolige 61-12 på bortebane.

61 mål får dem ikke her hos oss. Forsvaret vårt er for bra til det, mener Almerud.

Mer trøbbel kan det bli for Ekeberg offensivt.

Problemet vårt er skuddene. Jentene er smarte nok hvis de kommer til, men det spørs hvor tøffe Gjerpen er i forsvar, sier Almerud.

Treneren har stor tro på nykomlingen Mari Gran. Hun spilte sist sammen med Trine Haltvik på Kanarieøyene, men har tidligere spilt for Stabæk i eliteserien.

Hun skjøt veldig bra mot Vikersund, og jeg tror hun kan gjenta det mot Gjerpen, sier Per Almerud.

PS! Det er ikke onsdagens cupkamp som er sesongens viktigste for Ekeberg. NM for veteraner i Stavanger står høyere i kurs, og her stiller Ekeberg med tre herrelag og to damelag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere