Gå til sidens hovedinnhold

Hvilket kryss er farligst?

Nå er det DU som bestemmer hvilket kryss i Oslo vest som er det farligste!

OSLO VEST: Vi har de siste par ukene bedt våre lesere sende inn nominerte til vår kåring av det farligste krysset i Oslo vest, for myke og/eller harde trafikanter.

Vi har fått mange forslag, med gode begrunnelser, og det er tydelig at temaet er viktig for veldig mange!

Her kan du avgi din stemme.

Allerede ser vi at interessen er stor, og foreløpig er det ganske så jevnt mellom flere av de nominerte.

Flott premie

Når avstemmingen er ferdig mandag 27. april, trekker vi ut en vinner av en to-skjerms dvd-pakke (Nextbase SDV47-am) for bilbruk og fritid, levert av Røa Autoco. Systemet leveres med alt man trenger for montering i bilen og har en verdi av kr. 1599,-.

Kryss i Vestre Aker

Leder i byutvikling-, miljø- og samferdselskomiteen i Bydel Vestre Aker, Arild Gjervan, trekker frem tre trøblete kryss i Bydel Vestre Aker. Han mener Røakrysset, Vinderenkrysset og Slemdalkrysset peker seg ut. Dette sier han om Røakrysset:

- Et kryss med meget stor trafikk, vanskelig å svinge når man kommer fra nord og syd. Vanskelig for funksjonshemmede å krysse, selv om krysset er lysregulert. Dårlig tid for enkelte å komme over krysset.

Om Vinderenkrysset sier Gjervan dette: - Her oppstår det stadig farlige situasjoner. Det er vanskelig å komme fra Slemdalsveien og til Vinderen sentrum. I tillegg er det problemer med bommen som går ned når trikken kommer. Meningsløst at et slik kryss er i plan med trikken.

Og om Slemdalkrysset sier Gjervan: - Til tider er det vanskelig å komme over på grunn av mange veier som leder mot krysset. Her burde det vært et planfritt kryss i kombinasjon med rundkjøring. Bommen som stadig går ned fører til farlige situasjoner, sier Gjervan.

Kryss i Bydel Ullern

Irma Iversen (H), leder av byutviklings- og samferdselskomiteen i Bydel Ullern, trekker frem sikring av skoleveier og myke trafikanter som viktige oppgaver:

- Det er svært viktig å holde fokus på farlige kryss og trafikksikkerhet i det hele tatt. Vår komité jobber mye med å sikre skoleveier. Vi har under siste møte satt ned en ny komité som kun har fokus på trafikksikkerhet. Den vil blant annet se på sikkerheten for de myke trafikantene i forbindelse med blant annet kryss, sier Irma Iversen.

Da gjenstår det å stemme!

Vi er ute etter å kåre det krysset som skaper de farligste situasjonene for myke og harde trafikanter.

Her kan du avgi din stemme.

Når vi har kåret det krysset som våre lesere mener er det farligste i Oslo vest, lover vi å sette ekstra fokus på det i vår avis!

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto