Gå til sidens hovedinnhold

Hvilket kryss er farligst?

Nå kan du være med å kåre Nordre Akers farligste veikryss for myke og harde trafikanter.

NORDRE AKER: Vi har de siste par ukene bedt våre lesere sende inn nominerte til vår kåring av det farligste krysset i Nordre Aker, for myke og/eller harde trafikanter.

Vi har fått mange forslag, med gode begrunnelser, både små lokale kryss i nabolaget og de større hovedfartsårene i bydelen er foreslått. Det er tydelig at temaet er viktig for veldig mange!

Stem på nett!

Her kan du nå avgi din stemme.

Allerede ser vi at interessen er stor, og foreløpig er det ganske så jevnt mellom flere av de nominerte.

Hjelper å engasjere seg

Lederen av bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité (MPS), Ivar Christiansen (Ap), tror trafikksikkerhetsengasjementet vekkes hos mange når de får barn.

- Jeg husker fra da ungene mine var små. Jeg var veldig opptatt av at de skulle ha det trygt på skoleveien, sier Christiansen, som selv lot seg engasjere i politikken på grunn av et fortau.

- Det tok riktignok 25 år før det kom på plass. Men det viser at det er viktig at noen engasjerer seg. Å si at en sak er uaktuell fordi den har vært oppe til vurdering tidligere, kjøper jeg ikke, sier Christiansen.

- Må ta dette på alvor

Nordre Aker er, ifølge MPS-lederen, en bydel som ikke har de største trafikksikkerhetsmessige utfordringene.

- Vi kommer bra ut på målinger over trafikkulykker i byen. Vi ligger i utkanten og er ganske skjermet, sier Christiansen.

Han mener oppfattelsen av trafikksikkerhet er subjektiv.

- De fleste vil mene at det farligste krysset er i sitt eget nabolag, for det er der de ferdes mest. Men det er ingen grunn til å ikke ta folks trafikkoppfattelse på alvor og gjøre hva vi kan for at forholdene skal bli bedre, sier Christiansen.

Vil følge «vinnerkrysset»

Han trekker frem flere områder i Nordre Aker hvor trafikken kan oppleves som uoversiktlig.

- Grefsenveien er nok den veien med størst fart. Veiene som kommer inn på Grefsenveien ned mot Storo; Kapellveien, Bjerkealleen og Engveien, har nå vikeplikt for Grefsenveien, det hadde de ikke tidligere. Fortsatt kjører noen som om de ikke har vikeplikt på disse veiene, sier Christiansen, og legger til at dette fører til mange nestenulykker.

- Krysset Midtoddveien/Kjelsåsveien/Grefsenveien er et kryss jeg synes er veldig uoversiktlig. Ellers er det bare å følge veier som Grefsenveien, Carl Kjelsens vei, Kapellveien og Maridalsveien og telle opp uoversiktlige kryss, sier MPS-lederen.

Han vil følge med på avstemningen, og sier at også MPS-komiteen i bydelen vil ta for seg det krysset som går av med seieren i Nordre Aker Budstikkes avstemning.

- Da kan vi med rette si at det foreligger et folkekrav om at noe må gjøres.

Da gjenstår det å stemme!

Vi er ute etter å kåre det krysset som skaper de farligste situasjonene for myke og harde trafikanter.

Her kan du nå avgi din stemme.

Når vi har kåret det krysset som våre lesere mener er det farligste i Nordre Aker, lover vi å sette ekstra fokus på det i vår avis!

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus