RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvis jeg fikk bestemme ...

Hvis Johanna Skarsbø fra Brannfjell var USAs president, ville hun skape fred på jorden.

Lambertseter: Fire ungdommer på Lambertseter fritidsklubb forteller hva de ville gjort dersom de fikk bestemme, enten som sjef i bydelen, som statsminister i Norge eller som USAs president.

Ny svømmehall

Om jeg var sjef for bydelen? Da ville jeg bygge idrettshall med kunstgress på Lambertseter og nytt senter med McDonalds, sier Carl Solberg (14 år).

Var han statsminister ville han også satset mye på de unge:

Da skulle det bli gratis lunsj til alle skoleelever. Jeg ville bygget flere ungdomsklubber og svømmehall på Nordstrand, sier Carl. Men dersom han var president i USA ville han tenkt mer globalt.

Da ville jeg gi mer mat til fattige barn!

Fred og lunsj

Johanna Skarsbø (15 år) ville gitt til både de unge og eldre dersom hun bestemte i bydelen.

Jeg ville kjøpt nytt lydutstyr til Lambertseter-klubben. Resten av pengene ville jeg gitt til de eldre i bydelen, sier Johanne. Som statsminister ville hun brukt 100 millioner på varm lunsj til alle skoleelever i Norge.

Som USAs president? Da ville jeg skape fred på jorden, sier Joahnna.

Hjelpe narkomane

Også Jeanette Jogard (17 år) ville sørget for de fleste i bydelen, om hun fikk bestemme.

Jeg ville fornyet skolene og gi ungdomsklubbene flere ansatte og større innkjøpsbudsjett. Jeg ville gitt mer penger til sykehjem og eldresentre, og sørget for turer for barn i skoleferiene, sier Jeanette. Som statsminister ville hun hjulpet narkomane og prostituerte.

Jeg ville hjulpet de narkomane og prostituerte vekk fra gata og gitt mer hjelp til de fattige gjennom Frelsesarmeen. Det skulle vært sprøyterom i alle fylker, mener Jeanette. Hadde hun vært USAs president ville det vært mer mye å ta tak i, tror hun.

Jeg måtte ordne opp i alle problemene Bush har laget. Jeg ville hjulpet ungdom på rett kjøl, og satt i gang kampanjer for helse og riktig kosthold.

Mer miljøvern

Maiken Wien Myhrer (14 år) prioriterer bare én ting dersom hun får bestemme i bydel Nordstrand:

Det skulle bli flere og bedre butikksentre i bydelen, sier Maiken. Hadde hun disponert 100 millioner som Norges statsminister ville hun brukt dem på luftfarten. Jeg ville hatt bedre fly mellom Norge og andre land, røper hun.

Hvis jeg var USAs president? Da ville jeg jobbet for miljøvern på jorden, forteller Maiken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere