RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvit jul på Tryvann

Vinteren så langt har vært meget mild og uten snø. Likevel kan Groruddalens alpinistspirer ha noe å glede seg til. Takket være de effektive snøsystemer kan Tryvann Vinterpark og Varingskollen tilby alpinopplevelser på tross av ugunstige værforhold.

Tryvann: Tryvann Vinterpark og Varingskollen kan glede alle utålmodige alpinister med at anleggene nå åpner. Varingskollen var først ut med åpning fredag 22. desember. Som en ekstra førjulsgave til de oppmøtte ble det delt ut gratis heiskort denne kvelden. Tryvann Vinterpark åpnet lørdag morgen. Det vil være reduserte heiskortpriser i begge anleggene frem til flere bakker og heiser åpner.
Besøkstallet er bra etter forhold. Den første dagen ble det rundt fire hundre gjester på Varingskollen. Det var noe mindre besøk på Tryvann, men vi er ganske fornøyd, sier daglig leder Anders Wassgren.

Snøkannoner

Den store satsingen på effektive snøsystemer gjør at Tryvann Vinterpark og Varingskollen kan tilby alpinopplevelser på tross av ugunstige værforhold. Den 900 meter lange Tårnbakken, Norges mest brukte enkelttrasé, og Express- stolheisen står nå klar i Tryvann Vinterpark. I Varingskollen åpner Hakkebakken og Hakkebakkeheisen. Foran årets sesong er fokuset på snøsikkerhet ytterligere forsterket med blant annet åtte nye fastmonterte snøkanoner i Varingskollen.
- I Tryvann Vinterpark sørger snø24-systemet for at Tårnbakken snølegges på 24 timer ved -5° eller kaldere. Hele fem av bakkene i alpinanlegget er utstyrt med helautomatiske snøkanoner for å utnytte kuldeperioden maksimalt. 18 av totalt 19 nedfarter i Tryvann

Sikrer snøforhold

Vinterpark og Varingskollen er utstyrt med snøkanoner som sikrer bra snøforhold gjennom hele sesongen når temperaturen ligger under -3 grader.
- Bakkene som åpnes først er ikke optimalt preparert med tanke på bredde og snødybde, men det jobbes på spreng for å kunne tilby våre gjester best mulige forhold. Innen kort tid håper vi å kunne åpne flere nedfarter i begge anleggene så sant kulden kommer, sier Wassgren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere