RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvite løgner på café

I morgen stiller kameratene Anders Danielsen Lie (Reprise, Herman), Anders Borchgrevink (Lakki) og Hans Olav Brenner (Bokprogrammet, Store Studio) på Cafeteatrets scene. Temaet er tapt julenostalgi.

GRØNLAND: Sammen utgjør herrene cabaret-gruppa "Gutta På Lur" (GPL). For tredje gang vil de sammen med instruktør Yngve E. Marcussen dyrke og blande tapt julenostalgi og surrealistisk samfunnssatire i det som beskrives som en upretensiøs, men ikke desto mindre inderlig, form.
Årets forestilling, Harde pakker, hvite løgner the best of Gutta På Lur, vil være en kavalkade av det beste fra tidligere årganger krydret med nyskrevne numre. I tillegg har de i år hentet inn assosierte medlemmer fra jazzorkesteret "The Gullible Clowns Association" (GCA).
På Høy Tid vi smugtitter på julen (2002) var gruppens første produksjon, der en trang murkjeller ble forvandlet til en lun, sakral krypt med alt fra Prøysen-resitasjon til boybandparodier. Enhver av julens små og store steiner ble snudd.
GPL har nå ligget på lur siden 2003, da de stakk Kjepper i Jula på Fabrikken. GPL fikk raskt kultstatus blant venners venner på Grünerløkka. I mellomtiden har Gutta gjort seg bemerket på en rekke andre områder i norsk kulturliv. Og nissen har etter sigende mottatt stadig flere juleønsker fra GPLs trofaste fanskare om comeback uten livstegn. Men nå er de altså klare for nye sprell: I år går de ut av sin 3-årige dvale for å fremme julen i videste forstand...
Forestillingen spilles 15., 16., og 17. desember klokka 20. Varighet er omtrent 1,5 timer inkludert pause.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere