RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvite menn sitter trygt

Med kampanjen "Kryss en kvinne! Stem mangfold!" oppfordret jeg velgerne til å bruke sin demokratiske rett til å påvirke valget. Før årets valg hadde vi 83 prosent mannlige ordførere og 64 prosent mannlige representanter i kommunestyrene.
Med tittelen " Stem ut heterofile, hvite menn" snudde Aftenposten 6. september min uttalelse på hodet og siterte meg feilaktig. Mange aviser har videreformidlet dette uriktige sitatet. Jeg vil derfor understreke at jeg aldri har bedt velgerne stemme ut noen. Det går ikke an. Det er ikke lov å stryke. Derimot har jeg oppfordret dem til å stemme inn et mer representativt mangfold av befolkningen, personer som allerede står på nominasjonslistene. Det gjør de ved å gi personstemmer.
Det er ikke med en biologisk begrunnelse jeg vil at velgerne skal stemme inn kvinner, innvandrere, funksjonshemmede, unge, lesbiske og homofile kandidater. Jeg mener at erfaringene disse kandidatene har med seg må representeres i kommunestyrene. Vi trenger også erfaringene til hvite heterofile menn, men de er som kjent meget godt representert allerede.
Kampanjen "Kryss en kvinne! Stem mangfold" var andre runde i vår valgkampanje. I første runde oppfordret vi partiene til å sette flere kvinner høyt opp på nominasjonslistene. Partiene samlet gjorde ikke en god nok jobb. Derfor oppfordret vi velgerne til å bruke sin demokratiske rett til å gi personstemmer til de kandidatene de ville ha inn.
Nå gjenstår det å se om dette fører til at noen hvite, heterofile menn må vike plassen. I så fall er det velgernes ønske.
Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere