RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvitvinsfulle farger


I huset bak Vinmonopolet på Briskeby erstattet man vann med vin i en spesiell maleteknikk. FOTO: A. JØRSTAD
I huset bak Vinmonopolet på Briskeby erstattet man vann med vin i en spesiell maleteknikk. FOTO: A. JØRSTAD
Fargene begynte å oppføre seg annerledes da de ble skjenket med vin, erfarte kunstnermiljø på Briskeby.

BRISKEBYVEIEN: Det var under konkurransen om å få sitt eget maleri som etikett på Norges mest solgte hvitvinsflaske, at rieslingvinen Ars Vitis i fargene var et ubetinget krav.

Vinorell heter maleteknikken der man blander akvarellfargene med vin i stedet for vann, og medlemmer av Oslo Malerklubb syntes det var en spennende eksperimentering.

Tenker på sommer

Tove Thorsen Rør var en av dem som helte vin både i eget glass og vannboksen da hun gikk løs på et motiv fra Moselldalen i Tyskland.

- Dette synes jeg er spennende. Vinen får meg til å tenke på sol, sommer og jordbær. Jeg har aldri blandet fargene med vin før, og jeg synes fargene oppfører seg annerledes, de sprer seg lettere på maleriet, forteller hun.

Sendes til Tyskland

Skribent for Vinbladet og tidligere stortingsrepresentant, Jan Simonsen, var også på plass for å observere den noe spesielle maleformen. Ekspolitikeren var ikke sen med å smake på varene etter sin adkomst.

- Jeg er egenlig antihvitvinsdrikker. Legen sier jeg kun skal holde meg til rødvin med tanke på hjertet, forklarer Simonsen. Likevel syntes han hvitvinen var "smaksfull", og han var spent på malernes balanse mellom å helle vin i munnen og i akvarellfargene.

Alle maleriene blir sendt til Tyskland der den 80 år gamle Vinorell-skaperen Heinz Ames avgjør hvilket maleri som kommer på sommerens hvitvinsflasker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere