RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor blir det av eldreomsorgen på Rustad?

Etter at vi hadde lykkes i å beholde Rustad eldresenter for 2005, og etter alle de signaler byrådslederen kom med i media og samtaler, var vi overbevist om at nå var tiden kommet til framgang for eldresaken i Bydel Østensjø.

Vi har ved brev og ellers signalisert at vi ønsket en 100% stilling for leder, og en regulering for aktivitør. Senteret har åpent tre dager i uken, det vil si - den ene dagen drives senteret av frivillige. Vi ønsker å ha åpent fem dager i uken og bli likestilt med de andre eldresentrene i bydelen. I planene for 2006 lå det blant annet middagsservering alle dager, øket aktivitet for brukerne, samt aktiv innsats for å nå alle dem som sitter hjemme og trenger et push. Det dreier seg om ca. 250.000 kroner.

Utviklingen for Rustad eldresenter har vært meget positiv. Jeg har ikke tall på alle de timene de frivillige legger igjen på senteret i løpet av året. Takk til disse, ellers hadde eldresenteret vært "dødt".

Bydelsledelsen glemmer å se på de eldre som ressurs. Det er mye saft i dem. Alle betaler for de tjenester de nyter på senteret. Det kunne vært interessant å vite hva bydelen tar inn fra blant annet kafeteriaene i eldresentrene per år. Viktig er det at en ikke glemmer at eldresentrene er det første steget fra en sikker yrkesaktiv situasjon til en usikker pensjonisttilværelse, hvor mye nytt skal erfares og kanskje læres. Et nytt nettverk skal kanskje bygges opp. Kan vi kanskje kalle eldresentrene for treningsstudioer? Viktige er de!

Rustad eldresenter er underlagt Manglerud eldresenter og styres derfra, og det sier seg selv at dette er en dårlig løsning. Hvor ligger Bogerud og Skullerud? Vet administrasjonen dette? Dette er kjerneområdene våre, men i den "smultringen" Østensjø bydel er, ligger vi i skyggen av Manglerud og blir skygget av banen.

Eldrerådet i bydelen har sin formann fra Manglerud. Hun er dyktig og engasjert. Ellers så er eldrerådet dominert av AP/SV, og når vi kjenner partipisken fra en annen sak i Oslo bystyre, så forstår vi at eldresaken i Østensjø ikke er i de beste hender. Etabler nytt eldreråd med ikke-politikere! Aktive, oppegående og produserende medlemmer. Det ligger god økonomi og god velstand i riktig styring.

Når bydelsutvalget ikke setter pris på de frivilliges innsats, men skal overstyre etter eget behov uten å lytte, uten å se hva som gjøres, så er konsekvensen at man ikke gidder mer.

I min naivitet så hadde jeg håpet på et utvidet tilbud på Rustad eldresenter og ikke minst på et styrket og utvidet samarbeid mellom alle eldresentrene, til det beste for alle i bydelen. De nye forslagene har jeg ikke tro på, ikke når de går på bekostning av andre nyttige ting. Jeg bøyer meg for bydelsutvalgets beslutning og trekker meg. Jeg har mye annet å bruke energien min på og slipper å ergre meg. Jeg konstaterer at denne gang måtte eldresaken vike for Kulturbydel Østensjø, hva blir det neste år?

Per Rønneberg
Ex. brukerrådsmedlem på Rustad eldresenter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere