*Nettavisen* Nyheter.

Hvor er satsingen?

n n Politikere fra Stortinget til kommunenivå har terpet på at Groruddalen nå skal bli ett satsingsområde. Signaleffekten av at Groruddalens skoler dominerer lista over skolene som taper mest med den endrede tildelingsmodellen, er ikke akkurat et steg i riktig retning.
n n Fokuset av en slik tildeling er selvfølgelig at ressursbruken skal være rettferdig. Det ville være stereotypisk og misledende å påstå at det ikke finnes problemstillinger å ta fatt på også på Oslos vestkant, som er det området som tjener mest på tildelingen for 2006. Men uansett er det uheldig at etter gjentatte løfter fra både kommune og stat, så er det nettopp Groruddalen som igjen er prioritert sist når pengene skal fordeles.
n n Rektorene ved de skolene Lokalavisen har snakket med tar utfordringen på strak arm, og det er absolutt en godnyhet for Groruddalens elever. En engasjert og positiv skoleledelse er hjørnesteinen i planleggingen fremover, hvor elever skal få et godt tilbud med mindre ressurser.
n n Den endrede modellen er basert på prinsippet at pengene følger eleven. Skoler som sliter med å fylle klassene må derfor betale lærerere, som koster det samme, fra en mindre pott enn de skolene som har flere elever. På Årvoll skole forventer de en økning i elevtallet ettersom utbyggingen fortsetter, men per i dag er flere klasser ikke fylt til maks kapasitet. På Rommen skole viste tallene at det ville være 30 færre elever ved skolen i 2006 enn i 2005, men de har allerede fylt opp de plassene de har blitt trukket for. Det er derfor lite strategisk for disse skolene å få mindre i potten, når elevtallene varierer så mye som de gjør. Løsningen blir jo ofte å redusere antall lærere, og det går utover elevene og kvaliteten på undervisningen.
n n I går redgjorde skolebyråd Torger Ødegaard (H) for modellen og fordelingen - en sak Lokalavisen følger opp i neste avis. Vi får håpe han hadde noen gledelige nyheter til skolene i Groruddalen som kan styrke et svært viktig tilbud til dalens unge.Uansett er det uheldig at etter gjentatte løfter fra både kommune og stat, så er det nettopp Grorud- dalen som igjen er prioritert sist når pengene skal fordeles.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag