*Nettavisen* Nyheter.

Hvor har dere vært?

45 eldre møtte opp da Bydel Østensjø skulle presentere tilbudet til eldre på Abildsø. Hvor har dere vært alle sammen? undret ildsjelene fra nedlagte Abildsø seniorsenter.

Abildsø: Hovedgrunnen til samlingen av Abildsøs eldre var å finne ut om det var stemning for fellessamlinger på Abildsø bo- og rehabiliteringssenter (ABR). Bydelen hadde sendt ut 250 brev og 45 personer dukket opp, men det var flere som fortalte at mange ikke hadde fått brevet.

Fast møtedag

Hvor mange ønsker å treffes fast her på ABR to-tre ganger i uka? spurte en rundt bordet.

Ingen rakk opp hånden.

Hvor mange ønsker å møtes en-to ganger i uken, fortsatte en annen, og 35 hender gikk i været.

Til slutt ble de eldre enige om å møtes hver onsdag i kafeterians åpningstid.

Vi må ha en fast dag ellers blir det ikke noe av. Det er samholdet og det å møte kjente i nærmiljøet som er viktig nå, var de eldre enige om.

Mange spørsmål

Eli Haver, som har hatt ansvaret for den daglige driften av Abildsø seniorsenter, hadde oppgaven med å svare på alle spørsmålene fra de eldre.

Kan vi gå hit hver dag?

Er det mat i disken hele tiden?

Ja, dere kan komme alle dager dere ønsker og det vil være smørbrød dere kan kjøpe. Om dere vil ha middag må dere gi beskjed dagen før. Fredager koker de grøt, dersom det er mange nok som ønsker det, men de har også varm lunsj her hver fredag.

Tung sorg

Leder av det tidligere brukerrådet Ellen Asmyhr holdt et innlegg hvor hun satte ord på noen av de følelsene brukerne hadde.

Vi er nå i en sorgsituasjon. Følelsen av å være ribbet til skinnet er tung å bære. Jeg håper vi nå kan møtes her på ABR. Vi var som en stor familie og jeg tror det er dette samholdet vi vil savne mest av alt, sa hun.

Ingen av de lokale ildsjelene ønsket å kommentere det nye tilbudet fra Bydel Østensjø ovenfor Nordstrands Blad, men under møtet var det tydelig at de hadde innsett at kampen om det lokale eldresenteret var tapt.

Hvor har dere vært hen? Det er beklagelig at så få har benyttet eldresenteret. Det er vår egen feil at det ble lagt ned. Jeg ser hvor mange som er her i dag - hadde dere bare kommet før. Da ville vi ha kunnet redde eldresenteret. Bydelen kan jo ikke opprettholde driften når det bare er syv-åtte stykker som kommer daglig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.