RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor mange ... må til for å

Våren er kommet over oss. Tegn på dette har vi registrert fra slutten av januar i form av «årets første hestehov» og andre tidligblomstrende vekster. I disse dager har Samferdselsetaten satt sine «vårtegn» i virksomhet. Vi ser dem over hele byen i form av traktorer og feiebiler i lange kolonner.

Sist uke fikk jeg anledning til å observere hvordan en veistubb blir rengjort. En nøye utført jobb og absolutt nødvendig. For i løpet av vintersesongen har mye blitt liggende i veikanten.

Men så til veistubben jeg hadde oversikt over.

I god tid i forveien (mer enn ett døgn før) kom plastposeskiltet opp som fortalte at onsdag mellom kl. 07 og 17 skulle det skje. Og pliktoppfyllende som bileiere er, var selvfølgelig alle bilene fjernet. Bortsett fra en. Den hadde jeg sett stå i veien over lengre tid, og det var like før jeg henvendte meg til politiet med tipsing av mulig stjålet bil.

Men denne ene bilen ble som «liten tue velter stort lass».

Mellom kl. 9.30 og 10.00 begynte rengjøringen. Spyling, feiing og ny spyling. Riktig flott ble det. Men den nevnte feilparkerte bilen skapte problemer. Det var jo 7-8 meter man ikke kom til med de store maskinene. Da fant man tydeligvis ut at bortkjøring i form av hjelpende kranbil var nødvendig. Men for å få gjort en slik jobb, må Trafikketaten inn i bildet.

Etter en stund kom en slik bil (merket miljøbil) med to betjenter. Sannsynligvis ligger det en rutine i å sjekke eierforholdet til biler som skal fjernes, og ved en slik ble det klart at bilen var stjålet. Dermed måtte en politipatrulje komme til stedet (med to personer). Og disse kunne også konstatere at bilen måtte fjernes.

Neste ankomne var bergingsbilen som raskt og greit fikk bilen opp på planet.

Og siste observasjon var at feieutstyret kunne settes i bevegelse igjen og hele veien var på noen minutter rengjort. Da hadde ventetiden vart en drøy time. Og følgende enheter hadde vært i aksjon: Fire feieenheter med en person i hver. Samferdselsetaten hadde en mann (i bil). Trafikketaten med en bil + to personer. Politiet: En bil med to personer. Og Viking-bilen med en person som løste problemet.

Jeg fikk en tanke i hodet. Den var i form av en gammel blondinevits. Hvor mange blondiner må til for å bytte en lyspære?...

Og etterpå fikk jeg det for meg at jeg kanskje kunne tipse om en tidssparende rutine. Kanskje Trafikketaten burde være først på de stedene som skal feies? I dette tilfelle ville de hatt drøye 2 ½ time (fra kl. 07 til 9.30) til å få fjernet den feilparkerte, og alle de andre enhetene kunne slippe ventetiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere