*Nettavisen* Nyheter.

«Hvor mange blaserte, halvfeite spillere har klart seg?»

John Carew har vært en av Norges største fotballprofiler det siste tiåret. Nå kobles han til Vålerenga. Foto: Arkivfoto

Klanen-talsmann Christian Kjellsen ønsker John Carew tilbake til Vålerenga med blandede følelser.

OSLO: John Carew (32) har stått uten arbeidsgiver siden West Ham ikke ønsket å forlenge kontrakten etter forrige sesong. Nå kan han imidlertid være på vei tilbake til Norge for å sparke liv i fotballkarrieren.

Etter det dittOslo forstår skal den aldrende fotballnomaden ha tatt kontakt med Vålerenga og undersøkt muligheten om å få spille for klubben han slo gjennom i på 90-tallet.

Gitt at en motivert og veltrent Carew skulle ende opp med å avslutte karrieren for den tradisjonsrike Oslo-klubben, vil han ifølge Klanens talsmann bli tatt vel i mot av klubbens supportere.

– Den tiden han tilbrakte her var en gullperiode for Klanen. Han drar ikke tilbake til VIF for livets opphold, og vil han spille for klubben med vanlig, norsk spillerlønn, er det bra for oss. Men først må han be om unnskyldning for at han dro til Rosenborg. Deretter kan vi ønske ham velkommen tilbake for en «grande finale». Det ville vært et verdig punktum for Carews karriere om han ble seriemester og toppscorer for Vålerenga neste sesong, sier Kjellsen til dittOslo.no.

Kjellsen tilføyer at de fleste Vålerenga-supporterne er delt i meningene om et eventuelt Carew-comeback.

– Det er en del som er kritiske og lurer på om det skal selges Louis Vuitton-vesker i Vålerenga-sjappa, humrer Kjellsen, vel vitende om at spissen tidligere har fortalt at han kunne tenke seg å bli veskedesigner.

Mange bomkjøp

Vålerenga har ikke hatt ett klart, permanent spissalternativ siden Mohammed Abdellaoue ble solgt til Hannover sommeren 2010.

I løpet av Martin Andresens tid som VIF-trener er Bengt Sæternes, Sidoine Oussou, Mostafa Abdellaoue, Yssouf Koné, Isaac Boakye, Veigar Páll Gunnarsson og Marcus Pedersen blitt hentet inn til rollen.

Nå har tidligere Odd-spiller Torgeir Børven kommet inn portene på Valle for å skyte VIF oppover på tabellen, samtidig som Carews twitter-meldinger tyder på at fotballen ikke har hatt hovedfokus i sommer.

Kjellsen tar det likevel for gitt at klubben ikke går på flere bomkjøp – selv om Carew som fyller 33 år i september, har slitt sportslig de siste sesongene.

– Jeg tror de er ferdig med gamblingen, noe annet vil være tåpelig, sier Kjellsen.

Skrekkeksempelet

Talsmannen husker med skrekk og gru tilbake til 1998-sesongen da svenske Pascal Simpson gikk til Vålerenga. På forhånd ble det forventet mye av angrepsduoen Simpson/Carew, men en tydelig utrent «Pagge» ble aldri noen suksess i den blå trøyen.

Kjellsen legger ikke skjul på at han også er skeptisk til Carews fysiske forfatning, og at det som kan vise seg å bli en dårlig signering ødelegger mulighetene for de unge spillerne i klubben.

– Hvor mange blaserte, halvfeite eks-proffer har klart seg i Vålerenga? Den eneste jeg kan komme på er Ronny Johnsen. Men Carew i form vil helt sikkert bidra med mål og erfaring, avslutter Kjellsen med en humoristisk undertone.

LES OGSÅ: Vålerenga bøtelagt

LES OGSÅ: Veigar Pall Gunnarsson ute av Vålerenga

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.