RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor monner det mest - onsdag 2. mars

Bydelspolitikere vi har vært i kontakt med gir klare uttrykk for at de er svært usikre på hva de skal gjøre

Mens man i Østensjø bydel er overrasket over at fjorårets overskudd bare ble på 6 millioner kroner, slites det nå i nabobydelen Nordstrand for å finne ut hvor det skal kuttes. For det blir en vanskelig balansegang mellom hvor det monner å stramme inn og hvor det svir minst.

Vi har flere ganger tidligere skrevet om at det er dyrt å være fattig. Og nå ser det ut til at bydelspolitikerne på Nordstrand vil måtte erfare dette. For følger de bydelsdirektørens forslag til innstramming, vil det bl.a. gå ut over eldresenteret på Holtet. Konsekvensene av et slikt kutt har både de eldre selv og mange andre advart sterkt mot.

Vi må la tankene gå ganske mange år tilbake for å huske "kampen" for å få satt istand den gamle direktørboligen på Holtet slik at den kunne huse et eldresenter. Det ble vurdert mye frem og tilbake om det var vel verdt å legge så mye penger i et gammelt hus.
Mange har i ettertid vært glad for den beslutningen som ble tatt, for ikke så rent få pensjonister har fått både beriket og forlenget sitt liv nettopp her. Nå advares det sterkt mot nedleggelse for det kan bli mye dyrere enn å holde driften igang. Da tilsvarende ble foreslått for eldresenteret i Prinsdal for to år siden, ble samme advarsel gitt. Det ble forstått. Nå må vi bare oppfordre så sterkt vi kan til å ikke ta for raske beslutninger. Riktignok haster det med å få skuta på rett kjøl igjen, men det må ikke skje så fort at den vipper over på den andre siden.

At det er en vanskelig beslutning som nå må tas, får vi klare bevis på i dagens avis. Bydelspolitikere vi har vært i kontakt med gir klare uttrykk for at de er svært usikre på hva de skal gjøre. Da vi hadde ringerunde mandag, hadde de ikke bestemt seg. Men det er ganske skremmende når Erik Telnes (SV) antyder at de muligens ikke har andre alternativer enn å følge bydelsdirektørens kuttforslag, og Frode Woldsund (KrF) klart og tydelig sier at han ikke kan love noen fortsatt levetid for Bekkelaget eldresenter.

Men toget har ikke gått. BU-leder Ulf Stigen oppfordrer befolkningen til å komme på møtet i morgen kveld og si sin mening. Kanskje det fra grasrota kan vokse opp fruktbare ideer som kan føre til at justeringene ikke vil få så store konsekvenser som antydet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere