*Nettavisen* Nyheter.

Hvor skal alle vogntogene stå?

P-PROBLEM: Vogntog-sjåfører er pålagt hviletid. Men hvor skal de plassere kjøretøyene sine? Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Det er ikke mange egnede hvileplasser for vogntog.

OSLO: Hviletidsbestemmelsene forteller ganske klart at langtransportsjåfører med jevne mellomrom må parkere kjøretøyene sine og hvile eller sove. Men for de som kommer til Oslo, kan det være vanskelig å finne egnede plasser.Derfor søker nå Statens vegvesen etter egnede hvileplasser for vogntog.

LES OGSÅ: Mener truckstop er et politisk ansvar

«Statens vegvesen vil bidra til et bedre hvileplasstilbud for langtransortsjåfører...» heter det innledningsvis i annonser.

Og det er egnete plasser i Oslo og Akershus de er ute etter - og de skal være i nærheten av E6.

Men hvor kan disse være? Det er problemet, for pr. idag er det så godt som ingen egnede plasser.

Hvileplassene skal ha plass til 10 vogntog, ha egnet adkomst og gode sanitærforhold.

Totalt er Statens vegvesen ute etter plasser for 100-200 vogntog. De som kan/vil opprette slike plasser, vil få økonomisk støtte.

Vi har gjentatte ganger pekt på «villparkering». Utfartsparkeringsplasser så som den på Ellingsrud brukes mye. Etter skilting har bilene lov til å stå her, men plasen er langt fra tilrettelagt for formålet. Ikke sanitæranlegg og ingen steder å kaste søppel. Resultatet blir lite trivelig.

LES OGSÅ: – Som om vi trailersjåfører ikke er mennesker

Det er derfor spennende å se om det blir respons på vegvesenets anbudsinnbydelse. Det er satt en svarfrist til 19. mars 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.