RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor skal kulturhuset ligge?


Maren Rismyhr (Rødt) sto alene om å legge regionalt kulturhus på Økern. Pulendran Kanagaratnam (SV) ved hennes side.
Maren Rismyhr (Rødt) sto alene om å legge regionalt kulturhus på Økern. Pulendran Kanagaratnam (SV) ved hennes side.
Politikerne på Grorud er uenige om hvor et regionalt kulturhus bør ligge hen. Er Grorud "sentrum" i Groruddalen?

GRORUD: Byrådet har bedt bydelene om å si sin mening om hvor et regionalt kulturhus bør ligge. Bydelsutvalget fikk saken på bordet før påske og lot ikke sjansen gå fra seg til en kulturhusdebatt.

Het potet

Det eneste politikerne klarte å bli enig om er at Grorud sentrum skal ha førsteprioritet hvis bydelen får kulturhuset. Unntaket Rødt, som vil ha det på Økern.

Skal det være et regionalt kulturhus må det være av interesse for hele Groruddalen. Jeg vil ikke være så sjåvinistisk og si Grorud for enhver pris. Det må være et hus for hele dalen. Det blir som å si "heia Grorud, drit i resten", sa Maren Rismyhr.

Hun synes "sentrumsbegrepet" er søkt.

Sentrum i Groruddalen fins ikke. I sentrum ligger det industri og næringsvirksomhet. Men inngangen til hele dalen er Økern, som et knutepunkt. Skal alle få et eierforhold til huset, bør det ligge der. På Økern har man T-banen, ringveien og planer om en tverrforbindelse, argumenterte hun.

Innstillingen fra komiteen lød Grorud sentrum, Grorud samfunnshus og Økern i prioritert rekkefølge. Ap ville ha seg frabedt å bli kalt "sjåvinistisk".

Det skulle da bare mangle. Vi bor jo i Grorud bydel. Vi ligger midt i dalen. Jeg synes Romsås også er et alternativ, sa Jorun Rymarczyk (Ap).

Høyre reagerte

Eva Thim (Frp) foreslo Telenorbygget på Romsås men forslaget ble trukket fordi det likevel ikke var fraflyttet, slik Thim først hevdet. Kim Raubakken (H), selv bosatt på Romsås, sa dette:

Skal kulturhuset være regionalt, er ikke Romsås aktuelt. Det er ikke attraktivt for folk fra Høybråten eller Alna å reise opp dit. Vi må se på realistiske alternativer, mente han.

Frp og Rødt fant hverandre i at Økern er et langt bedre alternativ enn både Romsås og Grorud samfunnshus.

Jeg tror ikke folk fra Lindeberg drar opp til Telenorbygget på Romsås, sa Rismyhr.

Til slutt fikk Ap og SV viljen sin, og Romsås ble lagt inn som fjerdevalg, med Grorud sentrum først og Grorud samfunnshus og Økern som de to neste. Og det ble lagt inn et krav om at kulturhuset bør være i offentlig regi og ikke belastes bydelenes budsjett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere