RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor viktig er språk for Oslo-folket?

Språkrådet har fått ny direktør. Men hvor viktig er egentlig det norske språk for Oslo-folket?

OSLO: Vi tok tempen i sentrum og spurte hvor viktig det norske språk er for folket, og hva de syns om bruken av engelske ord i språket.

– Det norske språk betyr mye for meg, nettopp fordi jeg er norsk. Men om det kommer noen engelske ord her og der, syns jeg ikke er så farlig, sier Jan G. Knudsen.

Mandag formiddag ble Arnfinn Muruvik Vonen utnevnt som ny språkdirektør.


– Språket er viktig for meg fordi det er det språket vi har i den verden vi lever i. Jeg er jo så gammel, så norsk er jo det språket jeg er vant med. At engelske ord blir brukt innimellom må vi bare godta, mener Ole Grinraker.

Ole Grinraker. FOTO: Linn Therese Skulstad

For andre har ikke språket vært like lett:

– Det er ikke sånn fryktelig viktig for meg fordi jeg slet med nynorsken da jeg var ung. Så jeg syns vi har mer enn nok med sånn det er. Det at vi bruker engelske ord syns jeg ikke noe om i det hele tatt, sier Toril Eldholm.

Toril Eldholm. FOTO: Linn Therese Skulstad

Og det er ikke bare de voksne som viser engasjement. Helge Holwech har et klart svar på hvilken betydning det har:

– Det er veldig viktig for meg. Det er jo faktisk kulturen vår, og det språket vi prater. Å bruke engelske ord har effekt på godt og vondt, men integriteten har vi jo fortsatt, sier Holwech.

Helge Holwech. FOTO: Linn Therese Skulstad

Bente Marie Thorsrud mener det norske språk er utrolig viktig:

– Klart det er vitkig! Det blir mer og mer engelsk og det syns jeg ikke er riktig i det hele tatt. Norske ord forsvinner, og den nye generasjonen vet ikke lenger hvilke ord som skal brukes. Bare se på mobilspråket, noen ganger skjønner jeg ikke hva mine egne barn skriver fordi de ikke bruker norske ord, avslutter Thorsrud.

Bente Marie Thorsrud. FOTO: Linn Therese Skulstad

 

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere