RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvordan ser fremtiden ut?

Forrige uke var jeg invitert på middag til en av mine beste venner sammen med fem andre karer på min alder, og blant de mange tingene vi diskuterte var selvsagt fotball. Men denne gangen handlet det ikke om Jose Mourinhos utidige utspill mot den vulgære engelske pressen, eller Sir Alex Fergusons overmodne nese, men fremtiden til norsk fotball. For her var meningene mange, og vi var langt i fra enige.
Hva brukes pengene til?
For de fleste av oss er langt på vei enige om at fotballavtalen har bidratt til å heve kvaliteten på Tippeligaen, og ikke minst styrke merkevaren norsk fotball. Men det er også de som mener at klubbene tenker for kortsiktig, og bruker mer penger enn de har. For hvor mange klubber har egentlig øremerket penger til utvikling av unge spillere annet enn det de er pålagt? Hvem bruker midler til å ruste opp treningsfasilitetene?
Er fasaden kort og godt bygget så flott at vi har glemt å styrke grunnmuren?
Da middagen var ferdig, hadde jeg fortsatt ikke noe godt svar, og jeg brukte hele den påfølgende natten til å tenke over dette. For Lyns del kan jeg ikke si noe annet enn at fremtiden ser lys ut, og grunnene til dette er mange.

Nytt klubbhus på vei

Ikke minst har vi en eier med langsiktige planer for klubben, men vi har også et trenerteam som ønsker å være med lenge. Dermed er grunnlaget for kontinuitet lagt, og dette mener jeg er imperativt skal man kjempe i toppen på lang sikt. I bakgrunnen jobbes det bra, og senest for to uker fikk vi den gledelige beskjeden om at kommunen endelig har satt av 7,5 millioner på neste års budsjett til nytt klubbhus.
Nytt klubbhus, smak litt på den.
Første gang jeg hørte om nytt klubbhus gikk jeg i 3. klasse på Steinerskolen og ante knapt hvor lang tid dette ville komme til å ta, men nå 17 år etter kan endelig alle med hjertet i klubben juble.
Hvordan klubbhuset blir seende ut, hvem som skal ha kontorer der, og når man kan flytte inn er ennå usikkert, men hjulene har endelig begynt å trille, og det vår vei. Og da mener jeg for hele klubben, det være seg ski eller fotball.

Jubel for Lynus

På supportersiden er det også mye spennende som skjer, og særlig Lynus-klubben må vi kunne tillate oss å kalle årets hit. Vi lanserte denne barneklubben i august, og på drøye fire måneder har nå 305 barn i alderen 0 til 14 år meldt seg inn. Førstkommende lørdag arrangeres det grøtfest for alle Lynus-medlemmene, og etter at invitasjonen hadde gått ut tok det ikke mer enn to dager før vi måtte si stopp. Da var det 125 påmeldte barn til årets siste Lynus-arrangement.
Og ambisjonene er heller ikke små for fremtiden, skal vi tro min kollega Aksel Solvang.
Vi er godt fornøyde med dette, og regner med å runde 500 medlemmer før seriestarten.
Det vil i så fall være oppsiktsvekkende gode tall for en barneklubb som helt sikkert vil rekruttere mange nye medlemmer til Bastionen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere