RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvordan vil du at John Colletts plass skal bli?


SAMARBEID: Lokale krefter og bydelen har samarbeidet om John Colletts plass - fra v. nestleder i bydelsutvalget, Erik B. Skei (V), Unni Eriksen og Benedikte Stiff fra Blindern Vel. Her i Abels hage på plassen. Foto: Kristin Tufte Haga
SAMARBEID: Lokale krefter og bydelen har samarbeidet om John Colletts plass - fra v. nestleder i bydelsutvalget, Erik B. Skei (V), Unni Eriksen og Benedikte Stiff fra Blindern Vel. Her i Abels hage på plassen. Foto: Kristin Tufte Haga
Nordre Aker har fått 400.000 kroner til planlegging av John Colletts plass som lokalt torg og møteplass.

ULLEVÅL: Det er hele ti år siden Blindern Vel startet jobben med å få til noe mer på og rundt John Colletts plass (se områdeskisse i bildeslide øverst). Men først i 2009 ble plassen en av de utvalgte da Kommunedelplan for torg- og møteplasser ble vedtatt av Oslo bystyre.

– Da veiarbeidene i Sognsveien ved John Colletts plass var ferdige, i 2011, var fortsatt ingenting skjedd med selve plassen. Da kontaktet vi bydelen, og initiativet ble fulgt opp derfra, forteller Unni Eriksen og Benedikte Stiff fra vellet, og som samtidig benytter anledning til å rose bydelen for det gode samarbeidet.

Stort engasjement

Forprosjektet ble deretter finansiert delvis av frivillighetsmidler fra bydelen, i tillegg til støtte fra Blindern vel, næringsinteresser og gårdeier ved plassen.

Les også: Mustafa for liten for de store

– Det er stort engasjement rundt plassen, ikke minst gjennom Abels Hage, og sist ut Abelloftet. Men vi tror på et enda mer yrende og bredt engasjement i området på og rundt John Colletts plass, kanskje spesielt også en plass mer tilrettelagt for barn, sier Eriksen og Stiff.

To arkitekter ha,r på oppdrag fra vellet, utarbeidet forslag til hvordan det kan se ut i fremtiden ved John Colletts plass. Men Blindern Vel ønsker å ikke å legge frem disse forslagene nå.

Kom med innspill

– Vi vil ha innspill fra folk i nærmiljøet på hvordan de ønsker at det kan bli ved plassen her, uavhengig av forslagene som allerede ligger der, legger Eriksen til.

Forrige måned bevilget altså byrådet 400.000,- til videre prosjektering. Leder av bydelens miljø- plan og samferdselskomité, Erik Borge Skei (V), roser byrådet, men gir lokalmiljøet det meste av æren for å ha løftet saken frem.

– Vi er mange som har jobbet hardt og er glade for dette, men det mest av alt et godt eksempel på frivillige, lokale krefter som jobber for en bedre bydel. Sammen med Abelloftet, som kom til etter en lignende innsats, vil dette utgjøre et fantastisk samlingssted lokalt, tror Skei.

Han forteller at bydelen vil velge ut et firma som gjennomfører selve prosjekteringen, men legge stor vekt på innspill fra lokale krefter, både vel, næringsinteresser og andre. Det vil også bli arrangert møter der alle kan komme med innspill.

Skei har tro på midler til selve byggingen i forbindelse med plassen, selv om disse pengene foreløpig ikke er bevilget.

Følge helt til plassen er ferdig

– Når byrådet gir penger til prosjektering, er det et klart signal om at det også vil følge penger til selve byggingen. Det satses på å utvikle lokale møtesteder. Vi kan derfor begynne å glede oss, men dette er likevel en sak vi skal følge helt til plassen er ferdig, sier Skei.

Grefsenplatået er et annet lokalt torg- og møteplass, og planleggingen for denne møteplassen, er allerede godt i gang.
 
 
 
 
 
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere