RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvorfor ikke bare Lyn?

Denne uken er svært spennende for mange av klubbens supportere, for nå skal det bestemmes hva klubben skal hete.

I dag er det juridisk korrekte navnet på klubben FC Lyn Oslo, et kontroversielt navn som aldri har fått innpass blant klubbens supportere, og som i langt større grad har splittet klubben, mer enn det har samlet.

Torsdag (i dag) blir derfor en svært viktig dag for mange med hjertet i Lyn, for da er det klubbens årsmøte som skal bestemme hva man skal hete videre, og det har allerede kommet inn en del forslag, noen gode, noen heller tvilsomme, men det som er helt sikkert er at saken engasjerer veldig.

For å ta kort bakgrunnen til hvorfor vi ble hetende FC Lyn Oslo, så var det noe tidligere klubb-eier Atle Brynestad fikk gjennomslag for, og hadde det ikke vært for en iherdig supporterleder på den tiden, kunne det skjedd at en langt mer drastiske navnendring hadde skjedd. Brynestad hadde en drøm om en storklubb i Oslo, ala FC København i Danmark, og visjonen var å samle alle Oslos innbyggere rundt ett lag, som både skulle være best på bredde og elite, en nobel tanke, men akk så utopisk.

For byens innbyggere, de som faktisk bryr seg om fotball, har allerede et nært forhold til en klubb, og en gammel ærverdig institusjon som Lyn var neppe en klubb som kunne samle byen. Ikke nå, og ikke på de premissene som ble lagt.

Derfor var drømmen om FC Lyn Oslo, klubben for hele Oslo, dessverre altfor urealistisk, i en by der fotballtradisjonen står veldig sterkt, og er veldig geografisk segregert.

Andre har spurt seg hvorfor man skulle ha betegnelsen FC foran Lyn, og hva det egentlig betyr. Vel, jeg har vært ansatt i klubben i nesten fem år, og ennå ikke sett et dokument som begrunner denne betegnelsen, ei heller hva den betyr, så da må jeg nesten gå ut i fra at det står for "football club", noe jeg personlig er mer enn happy med å bli kvitt.

Vi er en norsk klubb som spiller i Norge, da burde det jaggu meg holde at vi heter noe på norsk.

Jeg er i hvert fall ikke i tvil om hva jeg skal stemme, og argumentere for på årsmøtet på torsdag, og det er en navnendring.

Vi er Lyn, og vi er fra Oslo vest!

God helg og 3 X Lyn.Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere