RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høy husleie knekker klubben


Fritidsklubben på Høybråten holder til i et gammelt våningshus, beliggende litt for seg selv foran annen blokkbebyggelse i området. Huset er i 1 1/2 etasje med kjeller. Og er tydelig velbrukt men kjært møtested for alle på Høybråten.
Fritidsklubben på Høybråten holder til i et gammelt våningshus, beliggende litt for seg selv foran annen blokkbebyggelse i området. Huset er i 1 1/2 etasje med kjeller. Og er tydelig velbrukt men kjært møtested for alle på Høybråten.
Kostnadsdekkende leie kaller Omsorgsbygg det, og tar 1200 kroner kvadratmeteren i året for ubrukelige kjeller- og loftsarealer.

HØYBRÅTEN: Attraktive og mer sentralt beliggende kontorlokaler i nærheten er til leie for 800 kroner i året.

Bydel Stovner, som år etter år har betalt internleien for Høybråten fritidsklubb uten å protestere, bruker nå dette som et av argumentene for nedleggelse:

– Sammenliknet med alternative lokaler har Høybråten fritidsklubb en svært høy husleie, det er medvirkende årsak til at vi foreslår klubben avviklet, sier enhetsleder Anne-Berit Haavind.

Krass

Vidar H. Noreng har lang fartstid i arbeid med ungdom og mener forslaget om å legge ned Høybråten fritidsklubb etter 30 års virksomhet er tragisk for barn og unge som bor i denne del av bydel Stovner.

– Hvis det er riktig at en av hovedgrunnene til nedleggelsen, er den dyre husleien og at Oslo kommune, som eier det gamle våningshuset, leier ut dette til seg selv ved Bydel Stovner for ca. 700.000 kroner i året, er det nærmest en hån mot den lokale ungdommen, sier Noreng.

Melkeku

Når et forvaltningsorgan i Oslo kommune forvalter sitt gods slik at andre må legge ned, syntes Lokalavisen Groruddalen det var betimelig å spørre:

– Kan Omsorgsbygg tenkes å reforhandle husleien med sikte på å bevare et godt innarbeidet tilbud?

– Omsorgsbygg (OBY) har ikke fått en skriftlig oppsigelse av eiendommen og eventuelle forhandlinger rundt en husleie kan ikke diskuteres i pressen, svarer Hanne Nesteby i Omsorgsbygg Oslo KF.

Bydelen Stovners enhetsleder Anne-Berit Haavind opplyser at bydelen ikke har planer om alternativ bruk av lokalitetene.

– Leiekontrakten sies eventuelt opp hvis det blir politisk vedtak i saken.

Hinsides markedsleie

Husleien for lokalene til Høybråten fritidsklubb er det Omsorgsbygg som svarer for.

Lokalene i Høybråtenveien 15 er et gammelt våningshus i 1 1/2 etasje med kjeller under hele. Omsorgsbyggs leie synes usedvanlig høy og Lokalavisen Groruddalen spør:

– På hvilket grunnlag er husleien stipulert? Er den i samsvar med en markedsleie for området?

– Leien på denne eiendommen er ikke en markedsleie, men en kostnadsdekkende leie som ble satt av Eiendomsprosjektet i Oslo kommune før 1.1.2004, skriver Omsorgsbygg Oslo KF ved Hanne Nesteby i sitt svar og fortsetter:

– Det er en balanseført verdi som legges til grunn for leien. Husleien er også basert på en takst som ble gjort av bydelen før eiendommen ble overført til Eiendomsprosjektet.

Nesteby opplyser videre at internleien for eiendommen er 700.790 kroner, inkludert felleskostnader. Med et areal på 586 kvadratmeter, vil det si en leie på rundt 1200 kroner per hvadratmeter i året.

En ringerunde til utleiere av kontor og forretningsbygg i bydelen, viser langt lavere priser, med 800 kroner som et mildere anslag, og det uten å måtte betale for kjeller og loft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere