RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Hybelpris» for hus


Denne tomannsboligen på Grorud ligger ute til leie for 11.500 kroner, omtrent samme pris som du må gi for en to-roms i Oslo sentrum.
Denne tomannsboligen på Grorud ligger ute til leie for 11.500 kroner, omtrent samme pris som du må gi for en to-roms i Oslo sentrum. Foto: FOTO: ALI HUSSEIN
På Grorud kan du leie en tomannsbolig til samme pris som en toroms i Oslo sentrum.

GRORUD: Leieprisene varierer stort rundt omkring i byen. Mens gjennomsnittsprisen på en 2-roms i Oslo sentrum ligger på rundt 10500 kroner, kan du leie 84 kvadrat i en tomannsbolig på Grorud til omtrent samme pris.

 
 


– Grunnen til at det er så billig har med navnet Grorud å gjøre. Folk forbinder området først og fremst med blokker og drabantby. Det at det finnes flotte sveitservillaer her med eplehager er det ikke alle som vet, forteller kommunikasjonssjef i Utleiemegleren Nikolaos Farmakis.

Krever mer av leietaker

– Grorud er et belastet navn, men de som har vært der og bodd der vet jo at Grorud er så mangfoldet og så mye mer enn sitt rykte. Men det vet ikke nye leietakere som ikke er kjent i byen. Derfor krever dagens leiemarked mer av leietakeren. Særlig de som kommer utenbys fra bør sette seg mer inn i innholdet til de ulike bydelen før de velger hvor de skal ha bolig, understreker Farmakis.

– Tipset er å bruke mye mer tid på research. Man får mye mer for pengene om man tørr å tenke mer kreativt.

Farmakis forteller at hele leiemarkedet er et rasjonelt spill.

– Om du er leietaker og skal leie billig må du forstå dette rasjonelle spillet. Og vil du ha det billigst mulig så må du tenke usentralt og heller tenke hva du kan gjøre for å gjøre det mest mulig sentralt for meg, ved og for eksempel vurdere å kjøpe en billig bil eller å bosette deg nær kollektivtransport.

– Som leietaker må man tenke; hvor på kartet har jeg råd til å bo i forhold til min lommebok.

Plukker på øverste hylle

Farmakis forteller også at leietakeren ofte er mye mer kravstor enn en som skal kjøpe leilighet.

– Den nye leietakeren er gjerne mer sofistikert og vil helst plukke bolig på øverste hylle. Folk som skal leie tenker som regel at de i hvert fall vil ha det fint mens de leier og er ofte villige til å betale ekstra for å få det til. Derfor er det et så stort trykk i sentrumsnære boliger. sier Farmakis og påpeker at det generelt er svært få boliger til leie i Oslo og da særlig i utkanten av sentrum.

I skrivende stund er det for eksempel kun 5 utleieboliger tilgjengelig på Grorud.

– Vi har et velfungerende utleiemarked i Norge så det er generelt få utleieboliger som står tomt lenge. Selv på de upopulære stedene i byen.

– Har du en utleieleilighet på Stovner og ikke får leid den ut så er det fordi du har satt feil pris, sier kommunikasjonssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere