RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyggelig gjensyn!


Tyve «oppsalgutter» møttes nylig til 50-årsjubileum. De fikk blant annet omvisning på sin barndoms skole.
Tyve «oppsalgutter» møttes nylig til 50-årsjubileum. De fikk blant annet omvisning på sin barndoms skole. Foto: FOTO: Privat
Klasse 7Bg fra Oppsal skole anno 1960 feiret sitt 50-årsjubileum på gamle trakter.

OPPSAL: – Alderen siger på og hard-disken slettes sakte, men sikkert, men «guttene» i 7Bg hadde ikke glemt at våren 2010 var det 50 år siden de gikk ut av Oppsal skole, forteller Pål Kirkeby Hansen.

Første elever

Klassen, som møttes til 50-årsfeiring fredag 8. oktober, var blant pionerene på Oppsal skole. De gikk 1. klasse på Østensjø skole, men 30. august 1954 kunne de marsjere opp til den nye skolen i skogen.

– Den gang var det bare to paviljonger. I løpet av de neste seks årene vokste Oppsal som drabantby, og dermed skolen til å bli en av Oslos største og aller flotteste, forteller Hansen.

Klassen var på hele 31 elever da de gikk ut.

– Tre er dessverre falt fra på disse årene, og noen var syke eller hadde ikke anledning til å møte, så det var 20 ”gutter” som samlet seg til jubileum, fortsetter Hansen.

Klasseforstander Nils Midtlien, som senere ble rektor på skolen, var naturlig midtpunkt.

Det hele startet med omvisning på ”nye” Oppsal skole.

– Rektor Hilde Gran var en glimrende guide som tok oss gjennom hele byggehistorien. Bortsett fra eksteriøret på de fleste bygningene og den flotte skolegården med de mektige furutrærne, var alt helt nytt og flott, sier Hansen.

Etterpå ventet en bedre middag og hyggelig samvær på Røde Hatt Mat og Vinhus på Oppsal-senteret.

– Mimringen fortsatte utover kvelden. Det var stor enighet om at høydepunktet med disse syv årene på folkeskolen var leierskoleoppholdet på Den Norske Fjellskole på Høvringen, med Terje Vigerust som vert, sier vår referent fra den vellykkede festen.

Måtte utsette talene

Festen ble mer livlig enn de aldrende ”guttene” hadde regnet med.

– Norge spilte nemlig VM-kvalik i fotball, og det samlet Oppsals mest fottballinteresserte rundt storskjermene på Hatten. At Norge vant, la ikke noe demper på stemningen, men de planlagte talene og sangene på jubileumsfesten måtte utsettes til neste møte, forteller Pål Kirkeby Hansen - som tipper at det blir om fem år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere