RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akersposten ønsker deg en hyggelig høytid!
Akersposten ønsker deg en hyggelig høytid!

Hyggelige opplevelser i Oslo-påsken

Mens fjellfolket måker og ellers sitter inne og ser på snøkava, kan du oppleve et rolig og folketomt Oslo på sitt beste. Uten at det koster skjorta

OSLO: Invester i et dagskort. De utroligste opplevelser og tilbud er innen rekkevidde. Her er et knippe ideer og henvisninger til hvor du finner mer.

I nærheten

Marka ligger i overkommelig avstand for de fleste i Ullern og Vestre Aker. Skiforeningen melder om fortsatt gode forhold flere steder i Nordmarka, og det er flere ledige plasser for overnatting på de fleste av turisthyttene.

I Nordmarka ble løypa som går fra Frognerseteren til Ullevålsetersist preparert tirsdag, og det meldes om isete partier i sporene. I høyere og nordlige områder er det fortsatt fra 50-150 cm snø og gode skimuligheter, men skarpt føre fra onsdag morgen av der det ble preparert tirsdag. Det er 2-3 cm nysnø i sporene der det ikke er preparert.

Litt mer eksotisk

For de som ønsker en litt mer eksotisk opplevelse, er det mulig å dra og hilse på dyrene på Nordre Lindeberg gård. På Årvoll og på Tveten gård er det søndagskafé, og hyggelige steder å stikke innom.

Øyhopping

I hele påsken går båtene fra Vippetangen og ut til Øyene. Et strandhugg på Hovedøya med minigrill og noget attåt når været er høvelig.

Anbefalinger

Ta en spasertur ut til Bygdøy. På Folkemuseet har de egne påskearrangementer hver dag frem til 24. mars.

På Cinemateket kan du oppleve god og gammeldags skrekk og gru i alle varianter.

På Teknisk Museum får ungene møte nytt og gammelt. Og på Historisk museum venter mye ukjent historie på de nysgjerrige.

Skulle ikke dette være nok, eller om kvelden blir lang, så sett "Stardust" i spilleren. En film kanskje ikke for de minste, men et skikkelig eventyr med skuespillerprestasjoner utenom det gjengse.

God påske!

Her kan du finne ut mer om hva som skjer i påsken:

Klikk her for å komme til Aktiv i Oslos påskeguide

Klikk her for å komme til Oslopuls påskeguide

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere