RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petter Gudbrand (t.v.) hos Ringnes Ølsenter og medeier i Øl&Mati, Geit Oterhals, prøvesmaker noen godbiter fra Brooklyn Brewery.
Petter Gudbrand (t.v.) hos Ringnes Ølsenter og medeier i Øl&Mati, Geit Oterhals, prøvesmaker noen godbiter fra Brooklyn Brewery. Foto: Alle foto: Øystein Dahl Johansen

Hyller det gode brygg

I fire dager til ende samles ølentusiaster på Kuba for å nyte øl mat.

KUBA: Øl&Mat 2010 fikk en rolig start onsdag. Folk kom etter hvert sigende for å smake på noen av de nærmere 300 ølsortene og noen av de kulinariske spesialitetene festivalen kan by på.

Gjærcellens liv

Inne i paviljongen holdes seminarer og kåserier av kjente og ukjente entusiaster. Først ut var Tove Jacobsen som holdt seminar om sin doktoravhandling om gjærcellens hemmelige liv.

Etterpå var det forfatter Sigrid Strætkvern, som går under kallenavnet Fru Mat, som holdt foredrag med utgangspunkt i boken «Øl med kniv og gaffel».

– Øl er forutinntatt til vorspiel i pose. Vi vil løfte ølets anseelse. Det er så mange smaker og opplevelser i øl som folk ikke har fått med seg, sier Fru Mat.

Konsert hver kveld

Det er gratis adgang til festivalområdet som ligger i Kubaparken.

Det er livemusikk hver kveld og St. Moritz åpnet showet onsdag. Senere i uka kan du få med deg Tenement, Eva & The Heartmaker, Christel Alsos og Trang Fødsel.

Mer intimt

Fjorårets Øl&Mat i Sofienbergparken hadde rundt 13.000 besøkende og fikk en del kritikk for støy. Årets festival er mer intim og konsentrert.

– Vi har mer fokus på mat, har færre band og et mer avdempet arrangementet, sier Geir Oterhals som sammen med seks ølelskende kamerater står bak festivalen.

På menyen står retter som biff i Guinness, kyllingspidd med ale-teriyaki og laks med sake-øl.

Sake-øl

Målet med festivalen er å hylle godt øl og god mat.

– Jeg synes øl fortjener større fokus, spesielt i mediene. Vin har jo tosiders omtale hver uke, men øl har mye større spennvidde i forhold til vin, sier Geir Oterhals.

Øl&mat kan vise til en rekke norske og internasjonale ølsorter, deriblant dem en 32 prosents Tactical Nuclear Penguin fra BrewDog og en ny sake-øl fra Nøgne Ø.

– En upasteurisert versjon sendes med fly til Japan hvor den selges for 2000 yen, sake-ølen er også bestilt til Berlin, London, Paris og Barcelona, forteller Sean fra Nøgne Ø.

Øl&Mat fortsetter i Kubaparken frem til søndag.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere