RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Men selv om jeg ikke har sittet på skolebenken på tyve år, kan jeg lese selv, ler nåværende disvisjonsleder på Majorstuen politistasjon, Lars Njåsen. Høytleser er tidligere politimann og forfatter Bjørn Bottolvs. FOTO: JULIE MESSEL
- Men selv om jeg ikke har sittet på skolebenken på tyve år, kan jeg lese selv, ler nåværende disvisjonsleder på Majorstuen politistasjon, Lars Njåsen. Høytleser er tidligere politimann og forfatter Bjørn Bottolvs. FOTO: JULIE MESSEL

Hyller gutta på gata

Etter 36 år i tjeneste er tidligere politimann fra Majorstuen Bjørn Bottolvs, ute med sin sjette kriminalroman.

BOGSTADVEIEN: – Klart jeg kjenner meg igjen. Bjørn beskriver på mange måter vår hverdag, sier divisjonsleder og politiførstebetjent ved Majorstua politistasjon, Lars Njaasen (40).

Østkantavisa er tilbake på gamle tomter med forfatteren Bjørn Bottolvs (61).

I vakta på politistasjonen er gjensynsgleden mellom to disivsjonledere stor.

– Bøkene mine er på mange måter en hyllest til gutta og jentene på gata, de som er de først på åstedet. De som må handle i øyeblikket, og som ikke sitter på et kontor og som har tid til rådighet, sier Bottolvs.

Videre etterforskning

Njåsen, som har jobbet 20 år i politiet, og deler dagene sine mellom tjeneste ute på gatene og inne på politistasjonen, kjenner seg igjen.

– På mange måter legger vi premissene for den videre etterforskningen . Vi må handle der og da, sier han

Bottolvs slapp nå i høst sin sjette kriminalroman om den patruljerende politimannen, Jo Kaasa.

Han er utegående politi og først på plass når en ulykke eller noe kriminelt er funnet sted.

Bøkene om Kaasa er hardkokt Majorstu- og Frogner-krim.

Med den uløste krimgåten om granatmannen, som herjet på Frogner og Majorstuen i 1965, som bakteppe, etterforskes mordet på en kvinne på vei til barnehagen.

Fra egen tenketank

Kaasas liv som patruljerende politimann har Bottolvs knapt behøvd å drive research for. Undersøkelser til kriminalromanene sin har han i sitt eget hode.

– Som regel portretterer kriminalromaner etterforskere som hovedpersoner, min mann er en av gutta på gata, understreker Bottlovs.

De siste de femten årene, før han pensjonerte seg, jobbet Bottolvs selv på Majorstua.

– Å møte skjebner i Enkeparken, i dag kanskje mest kjent under navnet Valkyrie plass, gjør Kaasa gjennomgående. Her møter han nattdyrene, folk som langt i fra er A4. Jeg har vært innom plassen , sier Bottolvs og legger ikke skjul på at man drar veksler på egne erfaringer er i kombinasjonen eks-politimann og kriminalforfatter.

– Men det eneste som er virkelig med min bok er bakteppet om granantmannen, om ulykkene som aldri ble løst.

For til tross for at dialogen mellom to patruljernede politimenn i tjenestesbilen nedover Kirkeveien ligner på samtaler som er blitt hatt, er de altså ikke det.

– Men jeg tror folk vil like å lese om dem likevel, understreker Bottolvs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere