RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyller kvinnen

Cathrine Ocernahls neste utstilling er en visuell opplevelse av tidløse kvinnelige symboler. Resultatet kan sees på Kultur- bakeriet fra 14. til 17. desember.

Sæter:Farger og former lyser imot deg når du stiger ned de få trappetrinnene til Kulturbakeriet ved Sæter. Kvinnelige figurer fra Marilyn Monroe til Marie Antoinette inspirerte ikoner, henger iøynefallende på de gamle murveggene.

Filmer av historiske kvinnelige storheter er jo ganske i vinden nå for tiden. De er jo som tidløse symboler, og jeg har laget en serie bilder som drar seg gjennom mange år. Selv om det er en helt annen tidsalder, er det ikke sikkert de er så forskjellige fra dagens, sier Ocernahl, mens hun viser og forklarer de nyeste kunststykkene.

Disse har jeg holdt på med i høst, forklarer hun og peker på de fargerike Marie Antoinette inspirerte maleriene, og fortsetter, mens hun studerer maleriene selv.

De er ikke helt ferdige ennå, så jeg jobber fremdeles med siste finishen. På det ene bordet, mellom malingflekkene, ligger magasinet, det gode liv. Fra forsiden lyser det samme ansiktet som står foran meg.

Det var litt morsomt.

Artikkelen viser frem Kulturbakeriet, Cathrine, maleriene hennes og en haug av andre designergleder. Jeg er jo også interiørarkitekt, og målet var å lage julestemning, smiler hun. Et mål som forøvrig ble nådd.

Kulturbakeriet har lenge vært et av Ocernahl og andre kunsteres tilholdssted på Nordstrand, men snart ser det ut som det tar en slutt. Planen er at stedet skal rives, og at Ocernahl og de andre må finne seg et annet sted å være.

Jeg vet ikke når jeg må ut, og når rivingen begynner. Det er vel noe jeg får vite i løpet av noen måneder. Men vi skal ihvertfall ha et stort kunstprosjekt her når det skjer, smiler hun lurt, og bekrefter at vi langt fra har hørt det siste fra den fronten.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere