RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyller Radka i "storstua"


Oslo Jazzfestival har allerede åpningskonserten klar for neste høst.FOTO: PROMO
Oslo Jazzfestival har allerede åpningskonserten klar for neste høst.FOTO: PROMO
Det er lenge til Oslo Jazzfestival 2009, men åpningskonserten er allerede spikra.

OSLO ØST: Også neste år velger Oslo Jazzfestival å legge åpningskonserten til Operaen - med en hyllestkonsert av en av Norges største vokalister gjennom tidene, nemlig Radka Toneff.

Radka Toneffs musikk har inspirert flere generasjoner av norske jazzmusikere, og åpningskonserten Til Radka tar utgangspunkt i Radka Toneffs minnepris. Karin Krog, Kirsten Bråten Berg, Live Maria Roggen, Solveig Slettahjell, Per Jørgensen og Arve Henriksen har alle mottatt denne prisen.

Under ledelse av Arild Andersen vil solistene presentere eget materiale i samspill med et band bestående av Jon Eberson, Steve Dobrogosz, Arild Andersen, Alex Riel og Jon Christensen. Radka Toneff spilte selv med samtlige av musikerne i dette bandet.

I september 2008 arrangerte Kullebunden Jazz på Kolbotn en konsert for å minnes Radka Toneff som bodde en del år av sitt liv på Kolbotn. Arrangementet ble en kjempesuksess med to utsolgte hus, og idéen om å løfte dette lokale initiativet opp på nasjonalt nivå ble født allerede i pausen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere