RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ghayas Zahid fikk endelig nettkjenning i Tippeligaen, da Vålerenga vant 2-0 mot Strømsgodset lørdag.
Ghayas Zahid fikk endelig nettkjenning i Tippeligaen, da Vålerenga vant 2-0 mot Strømsgodset lørdag. Foto: Foto: Terje Bendiksby, Scanpix

Hyller Zahid etter seieren i Drammen

Både lagkamerater og trenere skryter av Vålerengas unggutt Ghayas Zahid etter 2-0-seieren over Strømsgodset.

DRAMMEN: 19 år gamle Ghayas Zahid var en av banens giganter da Vålerenga brøt Strømsgodsets imponerende rekke av hjemmekamper uten tap lørdag. Unggutten var involvert i det meste av det Vålerenga skapte offensivt og fikk fortjent skryt av toppscorer Vidar Örn Kjartansson etter kampen.

– Ghayas Zahid har en veldig stor fremtid. Det var utrolig moro at han fikk en scoring mot Godset. Det er det eneste som har manglet fra ham denne sesongen, sier Vidar Ørn Kjartansson til Nettavisen.

Zahid har nemlig levert varene alle andre steder enn foran mål i år. Enkelte VIF-supportere har til og med begynt å spøke med midtbanemannens manglende uttelling foran mål. Men spøken er godlynt, for Zahid leverer mer enn nok andre steder på banen. 

– Han er veldig god med ballen i beina, og er en kreativ spiller som kan spille medspillerne gode. Han har et fantastisk talent, skryter Kjartansson overfor Nettavisen.

Rekdal-skryt

VIF-trener Kjetil Rekdal roser også Zahid for innsatsen mot Strømsgodset og mener unggutten hadde en strålende kamp. Overfor Nettavisen trekker Rekdal spesielt frem arbeidsinnsatsen, der Zahid sto i spissen for et Vålerenga-lag som kjempet Strømsgodset ut av stilen etter pause.

– Utviklingen hans har gått i riktig retning og han viser nå at han også kan gjøre et viktig bidrag defensivt. Han er en unorsk type som trives i mellomrommet, og han har en strålende pasningsfot, sier Rekdal.

I fjor fikk Zahid bare seks kamper for a-laget, før han ble lånt ut til Ullensaker Kisa. Mange VIF-unggutter har forsvunnet ut etter utlån, men Rekdal var alltid klar på at Zahid skulle tilbake til Vålerenga.

– Det er helt uaktuelt å gi Ull/Kisa opsjon på kjøp, sa Rekdal til Vålerengas nettsted i forbindelse med utlånet.

Bli kjent med Ghayas Zahid i vårt intervju med VIFs unggutter før sesongen her!

Vålerengas Iniesta?

I år er han fast inventar i laget og står med hele 19 kamper hittil i sesongen. Kanskje får Rune Julsvik fra Sotahjørnets Venner rett i sin spådom i fjor vår. I første episode av Bohemen Live uttalte Julsvik nemlig følgende:

– Zahid kan bli vår Iniesta.

Etter Godset-kampen er også motstandernes trener David Nielsen full av lovord om Zahid.

– Han hadde en veldig god kamp mot oss. Han har masse energi og han er særdeles dyktig til å bruke rommene på banen. Det er ingen tvil om at han er en mann for fremtiden og en meget spennende spiller, sier David Nielsen til Nettavisen.

Les alle våre saker om Vålerenga Fotball her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere