*Nettavisen* Nyheter.

Hylles for åpenheten

SLET MED ANGST: Odd Einar Dørum har slitt med angst i hele sin voksne liv. Han mener det burde være lettere å få psykiatrisk hjelp.

Stortingspolitiker Odd Einar Dørum fra Skøyen (V) har vært plaget av angst hele sitt voksne liv. - Heldigvis har jeg hatt vett nok til å spørre om hjelp, sier han til VG. Psykiater Ann Færden hyller Dørum for åpenheten om lidelsen.

Dørum snakket ut om sitt lange politiske liv i Ullern Avis Akersposten for et par uker siden. Skøyen-patrioten og politikerveteranen gir seg på Stortinget neste år. Til
VG forteller han om angsten som har plaget ham.

Psykiater Ann Færden mener Dørum viser åpenhet på en flott måte.

- For folk som selv sliter, er det veldig bra å høre at det går an å leve et verdig liv. Det å tørre å be om hjelp, og ikke gi seg før man får det, er et eksempel til etterfølgelse, sier Færden til VG.

Han har regelmessig gått til psykiater i 20 år. Tidlig på 80-tallet fikk han et sammenbrudd. Han mener det burde være mye lettere å få psykiatrisk hjelp.

- Naturlig del av livet

- Terskelen for å be om det burde være mye lavere enn den er i dag. Den gangen var det lettere å komme seg inn i psykiatrien. Senere har jeg lært meg å leve med angsten. Den er blitt en naturlig del av livet. Jeg har lært meg å kjenne hvor mine egne grenser går, sier han til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.