RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyllest til rock'n'roll


En av mange gamle rockehelter som henger på veggen i Galleri MAP fra i morgen og framover.
En av mange gamle rockehelter som henger på veggen i Galleri MAP fra i morgen og framover.
Hele sju fotografer bidrar når Galleri MAP sesongåpner med en hyllest til gamle rockere.

GRØNLAND: – Dette er et initativ fra George (DuBose journ. anm.), som vi avtale når han hadde utstilling her for et år siden, forteller gallerist Mari Ann Pettersen.

– Utrolig mye bra

Fredag kveld åpner årets første utstilling på Galleri MAP og det med hele sju fotografer. I spissen står altså legenden George DuBose, som selv tar turen til Oslo i anledning åpninga. Med seg i kofferten har han hele 70 bilder.

– Han kommer med 70 bilder, og det er jo altfor mye for oss, jeg skulle ønske at jeg hadde et rom til, sier Pettersen, som i mangel på veggplass har funnet alternative løsninger.

– Det blir en mappe med bilder i tillegg. Det er utrolig mye bra der, sier hun.

Viktig å vise

I tillegg til DuBose er det Adrian Boot, Mick Rock, Curtis Knapp, Chip Simons, Jeffery Newbury og Josh Cheuse som har bidratt på utstillinga. Pettersen var selv i New York nylig for å få med seg bildene, og har bare godord å si.

– Det som gledet meg veldig var at Brooklyn museum hadde tatt opp den tråden med at det er så viktig å få vist disse fotografene nå. De har betydd så utrolig mye for imagebyggingen til artistene og så er det jo sånn at både rock'n'roll-artistene og fotografene selv begynner å bli gamle, så det er så bra at man får til en sånn hyllest til dem, sier Pettersen.

"Masters of light"

Utstillinga har allerede vært vist noen andre steder i verden, og etter MAP står flere amerikanske gallerier for tur.

Men først skal store stjerner som The Clash, Bob Marley, Grace Jones, Ramones, Slash, Syd Barrett, Oasis, Madonna, Sheryl Crow, Johnnie Rotten, David Bowie, Don Henley, Counting Crows, Chris Rea, Tina Turner, og Debbie Harry pryde veggene i Tøyengata 32. Bildene som vises er både kjente og mindre kjente, og flere har blant annet vært vist som coverbilder i kjente musikkpublikasjoner.

I tillegg til utstillinga er det også gitt ut en bok, som har fått navnet "Who Shot Rock & Roll" , der det i innledning står en oppsummering av bildene:

"Det var disse fotografenes bilder som ga Rock & Roll sin visuelle identitet."

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere