Gå til sidens hovedinnhold

Hyllet søppelrydderne

Med julemat og lovord ble alle Ruskens bidragsytere feira i Rådhuset torsdag kveld.

RÅDHUSET: – Rusken er ikke bare en dugnad der mennesker i borettslag, sameier, velforeninger og bedrifter gjør en stor innsats for å gjøre byen vår til en renere, penere og tryggere by, men et bedre sted å være. Gjennom Ruskendugnaden er vi også med på å skape holdninger. Rusken minner oss nemlig om at vi skal unngå forsøpling og ta initiativ til rydding der det er behov for det, til forskjønnelse av byen, sa ordfører Fabian Stang, da han talte til de mange frammøtte i Rådhusets bankettsal torsdag kveld.

Anledningen var Ruskens årlige fest, der folk som har gjort en ekstra innsats ble hedret med priser, fine ord og god mat.

Nyslått Ruskengeneral, Jan Hauger deltok på sin første Ruskenfest, og det var en stolt sjef om talte til de frammøtte.

– I kveld skal vi feire hverandre for vel utført rydding i året som er i ferd med å ebbe ut. Alle som er her i dag har bidratt til en renere, penere og tryggere Oslo. Og som Ruske ville ha sagt det: – Bra jobba, alle sammen, sa han.

Ordfører Stang fortalte at hele 50.000 skolebarn fra 126 skoler har vært med på årets ruskenaksjon, mens 15.000 barnehagebarn fra 250 barnehager og 1400 borettslag er oppfordret til å være med.

– Som vanlig var det stor deltakelse og våre mottaksstasjoner ble flittig brukt. Vi ser også at flere og flere rydder i sine fellesarealer og at det er økende leveranser til private bedrifter. Avfall er blitt god butikk, sa Stang.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot