RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Høyre-bølge» inn over Sagene

Sagene Høyre er i støtet om dagen. En rekordstor gruppe er nominert på både bystyre- og bydelslisten.

SAGENE: Normalt er det vestkanten som preger Høyres bystyreliste. Og lokalt er det de røde som dominerer. Men nå kan trenden være i ferd med å snu. Aldri før har Sagene Høyre vært så godt representert på listen til bystyrevalget. Torbjørn Sølsnæs, Thea Kristine Schjerven, Jon Ole Whist, Torbjørn Furulund og Kjell Omdal Erichsen skal sørge for økt Sagene-fokus i Oslo bystyre, om de kommer inn.

– Våre kandidater er ikke akkurat listefyll. Dette er gode folk som bor på Sagene og kjenner bydelen godt. Vi har fått inn endel nye, unge folk i slutten av 20-årene og starten av 30-årene, som har slått seg ned i Sagene og som blir boende, sier Kjell Omdal Erichsen, som idag er BUs nestleder.

Flere aktive

Han troner i tillegg på topp på bydelslisten. Denne er også uvanlig mannsterk, ifølge Høyre. Rekruttering av nye folk har gått bedre enn hva man kunne fryktet.

– I 2007 hadde vi sju kandidater på listen. Nå har vi 15. Det er unikt, sier Torbjørn Sølsnæs.

Høyre-folkene har sine teorier om hvorfor partiet har styrket seg.

– Helt siden jeg gikk inn i politikken i 2006 har det vært stigende engasjement. Jeg merker det på antall aktive i laget. Hver torsdag har vi møter på Magneten på Torshov, hvor mellom 10 og 20 aktive bidrar, forteller Erichsen.

Sølsnæs bekrefter inntrykket av et mer aktivt lag enn tidligere. Mens andre sliter, har Sagene-laget ikke hatt problemer med å få kandidater til å stille opp.

– For første gang har Sagene Høyre like mange listekandidater nominert som antall medlemmer i bydelsutvalget. I mange andre bydeler er det vanskelig å finne nok kandidater. Dette mener vi skyldes det arbeidet Sagene Høyre har gjort de siste årene, med utadrettede arrangementer, politiske verksteder og sosial samlinger, sier Sølsnæs.

Har ambisjoner

Foruten ambisjonen om en sterk Sagene-delegasjon i bystyret, er målet å øke antallet seter for Høyre også lokalt. Nå har partiet tre stemmer i BU.

Så nå er målet å sprenge den røde bastionen?

– Det er alltid målet. Vi drømmer om fem, men går for fire plasser. Det magiske skillet går på fire, da har vi borgerlig flertall, sier Erichsen.

– Vi har en god tone allerede, partiene imellom. Samarbeid er naturlig å tenke på, sier Erichsen.

Bedre kollektivtrafikk

Hva angår «fanesaker», så mener Erichsen at Sagene også her har kommet godt ut. Oslo Høyre har implementert punkter i sitt valgprogram, som er intitiert lokalt, forteller han.

– Vi vil jobbe for økt kapasitet i kollektivtrafikken. Den som prøver å ta bussen om morgenen ser at det er fullt. Det blir viktig å få løftet Sagene-perspektivet i Oslo-politikken. Når det gjelder parkering har vi alt fått gjennomslag. Det må være mulig å ha bil i byen, selv om man tar trikk og buss til jobben, sier Erichsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere