RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På tide at også lokalpolitikerne tenker sparing, sier Høyre ved Tom-Espen Møller. Møtet var viktig, svarer leder av bydelens kultur- og oppvekstkomité, May-Brith Døssland. Foto: Kristin Tufte Haga
På tide at også lokalpolitikerne tenker sparing, sier Høyre ved Tom-Espen Møller. Møtet var viktig, svarer leder av bydelens kultur- og oppvekstkomité, May-Brith Døssland. Foto: Kristin Tufte Haga

Høyre boikottet kultur- og oppvekstmøte

Vi mener det ekstraordinære kultur- og oppvekstkomité-møtet var unødvendig på tide at også lokalpolitikerne tenker sparing der det er mulig, sier Høyres Tom-Espen Møller.

NYDALEN: Tirsdag i forrige uke innkalte leder av bydelens kultur- og oppvekstkomité, May-Brith Døssland (V) til ekstraordinært komitémøte. På agendaen sto kun to saker; forslag om «politikerbenk» og «budsjettgjennomgang».

Uakseptabel ressursbruk

Etablering av «politikerbenk vil få budsjettmessige konsekvenser og må eventuelt uansett vedtas som en del av 2009-budsjettet. Da står det i realiteten igjen kun én sak på agendaen; Budsjettgjennomgang!, sier Tom-Espen Møller (H), medlem av kultur- og oppvekstkomiteen.

En gjennomgang som har blitt foretatt av lokalpolitikerne tidligere både gjennom bydelsutvalgsmøte (BU) og i den separate budsjettkonferansen for noen uker siden. I tillegg handler budsjettet i liten grad om hvordan vi skal fordele midler innenfor hver sektor og etter Høyres mening vil en egen komitédiskusjon om dette ha liten egenverdi, sier han.

Bydelen har en svært presset økonomi. Dette ekstraordinære møtet i komiteen innebærer etter Høyres oppfatning en uakseptabel tids- og ressursbruk for bydelen. Derfor deltok vi ikke på møtet.

Ifølge Møller betales de åtte komitémedlemmene rundt kroner 1000 hver per møte.

I tillegg kommer jo arbeidsgiveravgift og bydelens egne ekstrakostnader i forbindelse med administrasjonens deltakelse med mer i møtene, som avholdes etter ordinær arbeidstid, sier Møller.

Insisterte på møtet

Høyre varslet også bydelsadministrasjonen og komitéleder Døssland i forkant av møtet, og fremla sine synspunkter på hvorfor Høyre mente møtet var unødvendig men møtet ble likevel avholdt.

Høyre har tidligere i BU foreslått å redusere antall komitémøter, eventuelt også å slå sammen enkelte kultur- og oppvekstkomité- og helse- og sosialkomitemøter, med referanse til bydelens pressete økonomi. Forslaget fikk kun støtte fra Frp.

Gjennomgående problem

Det er et gjennomgående problem at bydelsutvalget bruker mye av tiden sin på perifere saker som ligger utenfor bydelens kompetanseområde. Overraskende nok har Venstre vært den fremste pådriveren for å fremme saker som belaster bydelens administrative ressurser og bidrar til omfattende tidsbruk i bydelens folkevalgte organer, sier Tom-Espen Møller.

I en situasjon hvor bydelen må kutte ned på velferdstilbudet til befolkningen, føles det meningsløst at BU-politikerne skal sitte på ekstraordinære møter og diskutere om bydelen skal bruke penger på en politikerbenk. Dersom Venstres lokalpolitikere ønsker å være tilgjengelige for bydelens befolkning på denne måten, burde de finne penger til en politikerbenk på partiets eget budsjett, sier han.

Møller legger til at hvilke kultur- og oppvekstinnspill Høyre vil komme med, eventuelt vil foreligge før budsjettet skal ferdigbehandles i BU.

Må nå prioritere

Det denne saken dreier seg om er hvorvidt vi skal kjøre tunge, formelle budsjettprosesser både i BU og i BUs underkomiteer, eller ikke. Høyre mener partienes BU-grupper nå må ta et viktig ansvar i å prioritere ulike områder i budsjettet. I tillegg er det selvsagt også full mulighet for medlemmene av underkomiteene å utveksle synspunkter på uformell basis uten at vi behøver å innkalle til kostbare ekstraordinære møter, sier han.

Høyre er selvsagt enig med Venstre i at lokalpartiene må bidra til å skape lokalpolitikk. Problemet er at Venstre til stadighet vil pålegge bydelens administrasjon å engasjere seg i spørsmål som nok kan være viktige nok i seg selv, men som ikke hører til bydelens ansvarsområde. Det er ikke bydelsadministrasjonens oppgave å være utredningssekretariat for sakene lokalpolitikere til enhver tid brenner for, sier Møller....bydelsutvalget bruker mye av tiden sin på perifere saker

Tom-Espen Møller (H)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere